Guardiola skryter hemningsløst av Napoli etter onsdagens målfest

235

CL-kampen mellom Napoli og Man. City i gruppe F ble kalt den ultimate kampen for fotballromantikere, kampen mellom to trenere som elsker offensiv fotball og teknisk pasningsspill. På ett fullsatt San Paolo fikk publikum en opplevelse av de sjeldne.

Napoli startet fantastisk de første 20 minuttene, og etter 21 min kom ledermålet fra Insigne etter ett fantastisk veggspill. Etter 31 min måtte Ghoulam ut p.g.a skade, noe som fikk stor påvirkning på kampen. Napoli mistet trykket og selvtilliten de hadde opparbeidet seg, og Man City tok over resten av omgangen. På en corner etter 34 min headet Otamendi inn utligningen, og det sto 1-1 til pause. Rett etter pause ble det nok en scoring for City etter døball, noe som har vist seg å være Napoli sin svakhet. Etter 62 min fikk Napoli straffe, og Jorginho satt den sikkert i mål til 2-2. Etter det skulle marginer avgjøre, hvor Callejon brenner en kjempesjanse, og rett etterpå kontrer Aguero inn 3-2. City vinner tilslutt kampen 4-2, men Guardiola bruker det meste av sin tid etter kampen til å hylle Napoli.

‘Jeg vet veldig godt hvilket lag vi akuratt har slått, det er ett lag jeg elsker å se på. De fikk oss virkelig til å slite i første omgang. Jeg håper at spillerne deres forblir friske, fordi fotball trenger lag som Napoli.’

‘De har noe spesielt i måten de spiller på. I de første 20 minuttene slet vi virkelig, men jeg kunne likevel tenke som en tilskuer og si: Wow, de spiller så bra! Det er så bra for fotballen at det finnes to slike lag som bare vil angripe og skape sjanser. Når det skjer, er fotball fantastisk.’

Kilde: Football Italia