Håland sendte Molde videre i Europa

229
Uefa Europa League logo

Molde FK har kommet seg til Europa League-playoffs. Etter at Ole Gunnar Solskjærs lag spilte 0-0 borte mot Hibernian, slo Molde skotterne 3-0 på hjemmebane. Den avgjørende spilleren var Erling Braut Håland.

Molde hadde et lite overtak fra starten, men produserte ikke mer enn noen halvsjanser. Heller ikke Hibernian klarte å komme til mer enn halvsjanser.

Ti minutter før pausen tok Molde en ikke ufortjent ledelse. Et frispark headet Ruben Gabrielsen mot bakerste stolpe. Der stod Helland og headet ballen over streken.

Ti minutter etter pausen var Molde heldige. Martin Boyle stod alene foran målet etter et innlegg, men klarte ikke å avslutte på målet. Utenom det hadde Molde dog god kontroll, men kom ikke til flere gode muligheter.

Molde doblet ledelsen, og på nytt var Håland sentral. Spissen fikk ballen av Eirik Hestad og spilte den videre til Fredrik Aursnes. Aursnes stod helt alene og bredsidet ballen i målet.

Hibernian traff stolpen kort tid etter, men det var vertene som fortsatte å score. Håland fikk ballen etter et blokkert skudd, rundet keeperen Adam Bogdan og satte ballen i det tomme målet.

Kampen var dermed avgjort, og det ble ikke flere muligheter. I den neste runden spiller Molde enten mot russiske Zenit St. Petersburg.