Hannover vant Niedersachsen-duell mot Wolfsburg

103

(Hannover – Wolfsburg 2-1) Hannover 96 har fått tre heldige poeng mot Wolfsburg og minsket avstanden til de trygge plassene. Wolfsburg, derimot, har kun vunnet én av de siste ni seriekampene.

Kampen startet med mye engasjment hos begge lag, men få målsjanser. Wolfsburg hadde ballen mest, mens Hannover satset på kjappe overganger.

Etter 17 minutter scoret Yunus Malli for bortelaget. Etter videodømming ble målet korrekt annullert. Yannick Gerhardt hadde spilt ballen med hånden rett før scoringen.

Deretter ble Wolfsburg svakere. Forsvarsrekken – og særlig høyrebekken William – vartet opp med en del feilpasninger i oppbyggingen og inviterte Hannover dermed til muligheter.

Etter en halvtime tok Hannover ledelsen. Ihlas Bebou slo et innlegg med første berøring mot lengste stolpe. Williams markering glapp og Linton Maina tok ballen på volley og scoret sitt første mål i Bundesliga.

Rett etter kunne Bebou ha økt ledelsen da han gikk alene mot keeper, men Koen Casteels reddet sterkt.

Mot slutten av omgangen hadde både Maximilian Arnold og Daniel Ginczek én farlig avslutning hver, men fikk ikke ballen i mål.

Esser og Bebou avgjorde

I løpet av de første ti minuttene etter pausen drev Wolfsburg med sjansesløseri. Michael Esser vartet opp med sterke redninger mot Arnold, Jerome Roussillon og Josip Brekalo. Marcel Tisserand bommet på ballen fra kort hold. Brekalo traff ballen fra en lignende posisjon, men blåste den over tverrliggeren.

Selv om Wolfsburg hadde fortjent utligningen, var det Hannover som scoret på nytt. John Anthony Brooks feilberegnet en lang pasning på Bobby Wood. Spissen spilte ballen videre til Marvin Bakalorz, som ble felt av William i boksen. Det påfølgende straffesparket konverterte Bebou.

Wolfsburg ga likevel ikke opp. Esser reddet to nye forsøk av Wout Weghorst. På det andre forsøket måtte keeperen gi retur, og etter en duell mellom Miiko Albornoz og Gerhardt fikk gjestene tildelt et meget billig straffespark. Det brydde Weghorst seg lite om og scoret fra elleve meter åtte minutter før slutt.

Bortelaget slo nå mange høye baller i sekstenmeteren og hadde to flere sjanser. Først bommet Brekalo på mål og på overtid reddet Esser på nytt mesterlig mot kroateren. Bebou kunne ha avgjort kampen for godt etter en kontring, men siktet for høyt.

Hannover vant likevel og har nå ni poeng, men ligger fortsatt på kvalikplassen. Wolfsburg har kun tre poeng mer enn Hannover og er på vei til et nytt år i bunnstriden.

[pro_ad_display_adzone id=»45569″ info_text=»- Annonse – » info_text_position=»above» font_color=»undefined» font_size=»11″]