Harry Kane og Romelu Lukaku med to mål hver.

180

Harry Kane og Romelu Lukaku viste styrke i første gruppespillkamp.

Belgia som regnes å være en av de største utfordrerne til VM tittelen bak stormaktene kjørte over lille Panama fra første spark på ballen, og det var nesten rart at det ikke ble noe scoring i den første omgangen, men at det sto 0-0 til pause kan Panama takke keeper Jaime Penedo for, etter to meget gode innvolveringer på skuddene til De Bruyne og Hazard. Men før det var spilt to minutter av den 2. omgangen var leken over for Panama da Dries Mertens banka ballen i nettet, og senere i omgangen viste Romelu Lukaku seg fra den siden vi kjenner han best, nemlig en storscorer. oppgjøret endte 3-0 til Belgia og de viste gjennom denne kampen at de blir å regne med når medaljene skal deles ut i midten av juli.

Dagens siste kamp som ble spilt 20:00 norsk tid var mellom Tunisia og England. England gikk ut med et høyt tempo og fikk sitt første mål på en corner, hvor målmaskinen Harry Kane plukket opp returen og banka den inn i mål. England fortsatte å holde trykket oppe etter scoringen og hadde flere store sjanser, men mye slurv i avslutnings øyeblikket gjorde at de ikke fikk flere mål i første omgangen. Tunisia hadde ikke mye å by på, men 10 minutter før pause blir de tildelt straffe, som resulterte i scoring. Det så lenge ut til at kampen skulle ende med poengdeling, men da klokka hadde passert 90 minutter og vel så det fikk England corner, og hvem andre enn Harry Kane var på bakerste stolpe, Stjernespissen fikk stå helt alene og satte ballen i mål bak en sjanseløs keeper. Kampen endte 1-2 til England som fikk den starten en hel nasjon hadde håpet på.