Haugesund kun uavgjort mot Lillestrøm etter sjansesløseri

227
Christian Grindheim sendte to frispark i tverrliggeren mot Lillestrøm. Bilde: Mr. Kjetil Ree, Wikimedia.

Til tross for mange muligheter klarte Haugesund kun 2-2 mot Lillestrøm. Lillestrøm som på nytt spilte skuffende svakt, må være fornøyde med det ene poenget.

– Vi er absolutt ikke fornøyde med ett poeng. Jeg synes vi er det beste laget utpå, sier Haugesunds Christian Grindheim til Eurosport etter kampen.

Haugesund spilte offensivt, stod høyt og flyttet bekkene opp. Dette ga hjemmelaget god kontroll over kampen, og skapte noen vansker for LSK. Haugesunds offensive taktikk bød på rom, men Lillestrøm spilte sine overganger for upresist og klarte ikke å utnytte rommet.

Hjemmelaget var best og skapte mest i starten. Akintola kom til en skuddmulighet, men vinklingen var for spiss og Maric reddet skuddet. En heading av Kallevåg etter et frispark ble på nytt reddet av Maric, og et nytt frispark sendte Grindheim i tverrliggeren. I tillegg kom flere avslutninger som ikke bød på noen problemer for Maric.

Ut av ingenting tok Lillestrøm ledelsen. Knudtzon slo et innlegg med første touch på Lehne Olsen som sto helt alene ved femmeteren, og headet ballen forbi en utstormende Sandvik.

– Det var veldig godt gjort av Erling, så det var godt å få en goal, sa målscoreren Thomas Lehne Olsen til Eurosport i pausen.

Deretter så Lillestrøm ut til å ha grei kontroll. Gjestene hadde nå ballen oftere, og lot ikke Haugesund komme til flere muligheter, uten å ha noen målsjanser selv.

Rett før pausen klarte likevel Haugesund å utligne. Akintola stod helt umarkert etter et innlegg av Stølås, kunne ta imot ballen og styre den forbi Maric i mål.

– Det er veldig viktig å få 1-1 inn før pause, så må vi bare fortsette å kjøre på. Det hadde vært litt smart å stå igjen med flere folk, for de er gode på overganger, mente Haugesunds keeper Helge Sandvik.

Etter pausen tok det kun fem minutter før gjestene tok ledelsen igjen. Et frispark av Rafn styrte Lehne Olsen i mål med en ny heading. Lillestrøm stod med to avslutninger på mål og to mål.

Til tross for bortelagets ledelse var Haugesund fortsatt best og skapte mye. For Lillestrøm var det ikke mye som stemte, hverken offensivt eller defensivt. En avslutning av Gytkjær reddet Rafn på streken og headet ballen. i egen stolpe. Et nytt Gytkjær-skudd ble reddet av Maric, og Grindheim traff tverrliggeren igjen med enda et frispark. På den andre siden hadde Lehne Olsen Lillestrøm eneste sjanse utenom scoringene, men siktet litt for høyt.

Et kvarter før slutten belønnet Haugesund seg selv. Haraldseids innlegg fløy gjennom hele sekstenmeteren og havnet til slutt hos Stølås som banket ballen i mål.

Haugesund gikk for seier, men kom ikke til mange flere målsjanser. Kort tid før slutten måtte Maric redde Akintolas heading, og flere muligheter ble det ikke.

– Jeg føler det er et rettferdig resultat. Vi har mulighet å vinne hadde vi hatt enda litt mer presisjon i angrepsspillet vårt og fått litt mer spill i rom. Da hadde vi fått utnyttet overgangene våre, for vi hadde plass, men det hadde også Haugesund. Det blir en litt for mye Hawaii-kamp. Vi skaper sjanser, og det blir veldig mye nesten for begge lag. Vi hadde en god prestasjon mot et godt fotballag, sier LSK-trener Arne Erlandsen etter kampen.

Lillestrøm, med 13 poeng etter 14 kamper, ligger fortsatt på 13. plass. Haugesund har 25 poeng, og er foreløpig på tredje plass.