Higuain kommer fra benken og sikrer 2-1 seier

166

Alt var som forventet: Higuain scorer (som innbytter!) og Juventus tar seieren.

Tre poeng mot de gamle rivaler Fiorentina er ganske deilig for Allegri sin gjeng, og de har gode grunn til å være fornøyde med kampen, selv om de prøvde å gjøre det vanskelig for seg selv.

1. omgang

Juventus starter i full fart og kan ta ledelse etter noen få minutter etter Tatarusanu slurver en pasning og gir ballen bort til Khedira som er upresis og setter den over.
Litt senere ropes det på hands i Fiorentinas boks, men ballen treffer Astori på fot før den spretter i armen: greit å la det gå.
Juve styrer kampen og tar en fortjent ledelse i 37. minutt: Chiellinis innlegg finner Khedira ved straffemerket og tyskeren stanger ballen i mål.
Presset på Fiorentina øker og flere sjanser kommer før pause. Dybala prøver med en halv-volley som blåser like over krysset.
Mandzukic spiller Alex Sandro gjennom, men han skyter utenfor.

2. omgang

Rytmen blir roligere i andre omgang, da Juve prøver å kontrollere spillet. Det fungerer bra og Fiorentina kommer aldri nært målet til Buffon.
Og så, ut av ingenting, er det 1-1. Alex Sandro bommer på et ufarlig innlegg og Chiellini må gi bort en corner. Den brasilianske backen glemmer å markere Kalinic på lengste stolpe og det er barnemat for spissen å heade inn utligningen.

Juventus lar seg ikke påvirke og skrur tempo opp. Asamoah leder en overgang, forsvaret glemmer Khedira som skjærer inn men somler litt og skuddet blir blokkert. Higuain, hvem andre, er raskest på andreballen og setter seiersmålet inn med venstrefoten mellom stolpe og keeper.

Mini-analyse

Formen er langt fra ideell, men Juve klarte å vinne uten Pjanic og med Higuain på benken i en time. Allegri må jobbe litt med fokus og effektivitet, men utgangspunktet er likevel mer enn godt, for ting kan bare bli bedre.
Fiorentina skapte nesten ingenting og viste bekymrede svakheter i forsvar- og angrepspill, akkurat som i fjor. Paulo Sousa trenger nye og bedre spillere hvis klubben fortsatt har ambisjoner, for dette holder ikke.

BB: ASAMOAH

Han personifiserer Juventus’ ånd. Skade etter skade har han blitt litt mer enn en reserve, men i kveld spiller han en bra kamp, mens de nye stjernene sitter på benken.

BV: ALEX SANDRO

To amatørfeil i ett minutt nesten koster Juve to poeng. Han og Dani Alves må holde fokus gjennom hele kampen ellers kan det bli kostbart også mot teoretisk svakere lag.