Hoffenheim med storseier mot Stuttgart

147

(Hoffenheim – Stuttgart 4-0) Fire mål i løpet av 13 minutter sikret Hoffenheim hjemmeseieren mot Stuttgart. Markus Weinzierl har dermed også tapt sin andre kamp som Stuttgart-trener.

Mario Gomez hadde kampens første store mulighet etter fem minutter. Etter et Hoffenheim-balltap gikk spissen alene mot Oliver Baumann, men bommet på mål.

Kun to minutter senere endret kampens premisser seg. Emiliano Insua hadde truffet Pavel Kaderabek i ansiktet. Etter VAR ble backen utvist.

Stuttgart spilte likevel ikke dårlig i undertall og gjorde det vanskelig for Hoffenheim å komme til sjanser, selv om vertene etter hvert tok styringen. Ishak Belfodils stolpeskudd fra utenfor boksen var hjemmelagets eneste gode mulighet før pausen. På den andre siden traff også Nicolas Gonzalez stolpen etter et hjørnespark.

I andre omgang tok Hoffenheim ledelsen etter litt over to minutter. Reiss Nelson driblet mot tre motspillere og avsluttet fra kort hold. Ron-Robert Zieler reddet skuddet, men måtte gi retur. Joshua Brenet stod på det rette stedet og sendte ballen over streken.

Kun tre minutter senere økte Hoffenheim. En fin diagonalpasning havnet hos Brenet. Nederlenderen slo ballen foran mål der Joelinton scoret fra kort hold.

Etter scoringen tok det kun fem minutter før ble kampen avgjort for godt. Belfodil scoret alene med keeper etter fint sammenspill med Joelinton.

Hoffenheim og Belfodil hadde fortsatt ikke fått nok. Fire minutter etter sin første scoring utnyttet spissen Christian Gentners katastrofale feilpasning og hamret ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

Hjemmelaget hadde deretter flere gode muligheter. Blant annet traff Vincenzo Grifo stolpen kort før slutt. Det ble likevel ingen flere scoringer.

Hoffenheim står med 13 poeng etter ni kamper. Stuttgart har kun fem og ligger sammen med Düsseldorf på en delt nest siste plass.