Hvem tar Champions League-plassene i Premier League?

416

Hvem tar Champions League-plassene i Premier League?

10 runder gjenstår i Premier League, og konkurransen om en plassering i topp 4 er hardere enn kanskje noensinne. Vi har tatt en titt på de syv lagene som skal gjøre opp om Champions League-plassene i år, og det resterende kampprogrammet de har.

Et betimelig spørsmål kan imidlertid være: hvorfor er det så viktig? Den nye tv-avtalen Premier League har inngått med Sky og BT på svimlende 60 milliarder kroner de neste 3 årene sørger allerede for at klubbene i England er sikret å være blant de rikeste i verden. De engelske klubbene, med enkelte unntak selvfølgelig, har fått som vane å snuble ut av turneringen på et tidlig stadium de siste årene, og basert på tall fra tidligere år gjør det at de sitter igjen med et sted mellom 250-400 millioner i inntekter for deltagelsen blant Europas fotballelite. Ikke småpenger akkurat, men når man tenker over at i den nye tv-avtalen så er hver enkelt kamp(!) i PL verdsatt til over 150 millioner av Sky/BT så høres det heller ikke helt mye eller avgjørende ut. Men selv om samtlige av Premier Leagues klubber for lengst befinner seg på blant de 40 rikeste klubbene i verden, så finnes det både økonomiske og andre incentiver til å ville delta i Champions League. Prestisje. Champions League har etablert seg som den mest prestisjefulle turneringen i klubbfotballen, deltagelse og suksess der vil være selve vannmerket for om klubben din er blant de store. Økonomi. De rene prispengene fra UEFA for deltagelse i turneringen er selvfølgelig bare toppen av kransekaka. Markedsføringsverdien er også enorm, i tillegg til inntekter på kampdagene. Spillere. Den nye tv-avtalen slår fast at ihvertfall målt etter visse parametre er Premier League verdens mest attraktive liga. Men det ser ikke ut til at dette gir seg utslag i at de beste spillerne velger spill i den engelske toppdivisjonen. Cristiano Ronaldo, Luis Suarez og Gareth Bale er noen av superstjernene som har spilt i Premier League og stått bak noen av verdens største overganger, men fellesnevneren for dem alle er at rekordovergangene har gått ut av England, for spillere som har vært på toppen av sin karrière. Engelsk fotball har i en årrekke allerede kunnet velge og vrake blant spillere på øverste hylle. Men når det gjelder de virkelige superstjernene, de som ikke kan plasseres på noen hylle, så ser de ut til å forsvinne. Engelsk dominans av den gjeveste klubbturneringen i verden kunne kanskje vært med på å forandre på dette. Så, viktig er det å være med i Champions League! La oss ta en titt på kandidatene:

Chelsea. Kommer utvilsomt til å være en av topp fire, og Manchester Citys vinglete opptredener i det siste gjør det også overhengende sannsynlig de kommer til å vinne bøtta. Laget virker stort sett bunnsolid til tross for enkelte overraskende bananskall. Den eneste risikoen må være Mourinhos strategi om å benytte stort sett samme lag til alle kamper. Foreløpig har det fungert som en klokke, det fysiske opplegget i Chelsea må være blant verdens aller beste, men skulle de gå videre fra duellen med PSG kan de dukke opp noen slitne bein etterhvert. Laget har også stor bredde offensivt på midten, men er sårbare på spissplass, defensivt på midten og hos sidebackene. Allikevel, disse forbeholdene må regnes opp mot å ta ligatittelen, jeg tror ikke det er noen som tviler på at de blå blir et av lagene blant topp fire i år. De har også et relativt snilt kampprogram igjen, der blant annet begge oppgjør mot rival Manchester City er unnagjort.

.Flashscorechelsea

- Annonse -

Manchester City. Laget har ikke fremstått like solid hele sesongen, men ligger på andreplass fire poeng foran Arsenal. Laget har slitt gjennom deler av sesongen med at nøkkelspillere har vært skadet, vært i Afrikamesterskapet og ellers ikke prestert optimalt. Siden Yaya Toure kom tilbake som Afrikamester har det imidlertid sett bedre ut, og Wilfried Bony inn i januarvinduet sørger for bredde i troppen også på topp. Laget ser vel besatt ut på de fleste plasser, men er avhengig av at spillere som Kompany, Zabaleta, Toure og Aguero presterer slik vi vet de kan dersom de skal kunne utfordre Chelsea. De lyseblå har ihvertfall kampprogrammet til å kunne utfordre (spiller du fantasy og ikke har bunkret opp med city-spillere er det på tide!), og plassen i topp fire ser ikke truet ut med mindre flere sentrale spillere må bukke av for skader.

Flashscoremancity

Arsenal. Nå begynner det å bli interessant. The Gunners har vært i bra slag lenge, og laget har på sine siste 15 kamper hele 11 seire. De har med den rekka i tur og rekke passert Tottenham, Southampton og Manchester United, og er i god posisjon til å fortsette med det de har gjort stabilt i en årrekke -kvalifisert seg til CL. Wengers menn har igjen kamper mot Liverpool og Chelsea hjemme, samt United borte i nest siste serierunde, i det som kan bli en uhyre spennende og avgjørende kamp. De forsterket seg defensivt i januar med stopperen Gabriel, og det kan være lurt. Det er definitivt defensivt man finner deres eventuelle svakheter, der førstefireren ser ok ut, men alternativene er ganske shaky. Dessuten er laget veldig avhengige av råsterke Giroud på topp. Arsenal er fortsatt med i både Champions League og FA-cupen, men har en vanskelig vei videre i begge. Emirates får også kjørt seg i innspurten, og Arsenal avslutter med 6 hjemmekamper og 4 bortekamper på sine siste 10 kamper. Vi holder de som favoritt til å ta en plass i topp fire, også i år.

Flashscorearsenal

Manchester United. Vi har sett en del av Uniteds kamper i år, og har vel nesten til gode å se dem spille bra. Men resultater har de dratt med seg nesten hele veien, takket være en til tider utrolig spanjol mellom stengene og mange ess fremover på banen. Laget har visse identitetsproblemer, og formasjonsmessig ikke helt funnet idealformen. Til gjengjeld råder van Gaal over en rekke av ligaens beste spillere -på papiret- som kan avgjøre kamper med gudbenådede berøringer og scoringer. Vi så det blant annet nylig mot Sunderland, der Falcao, som for det meste har sett sørgelig ut i den røde drakten, i et øyeblikk viste hva slags kapasitet han har og skaffet straffe og utvisning. Før straffen og i spill 11 mot 11 hadde United knapt skapt målsjanser mot et hardtarbeidende Sunderland. Laget har vært og er plaget med skader i de defensive rekkene, og dersom de Gea skulle få en formdupp på tampen av sesongen kan det få dårlige utfall. Skal spille hjemme mot Arsenal i FA-cupen, seier og avansement der kan gi selvtillit og entusiasme til ligainnspurten. Og det kan United trenge. Laget har på sine siste 10 kamper for eksempel tatt 8 poeng færre enn Liverpool og seks færre enn Arsenal -og bare scoret 14 ganger. I tillegg har klubben et relativt tøft kampprogram på slutten, og de skal opp mot Tottenham, Liverpool, City, Chelsea og Arsenal. Dersom essene som van Persie, di Maria og Rooney virkelig våkner til liv kan det holde for United, men vi tror laget trenger en sesong til for å rydde i stallen og friske opp, og at de blir akkurat for lette i årets innspurt.

Flashscoremanu

Liverpool. Merseyside-klubben er laget som er i aller best form i England den siste perioden, og tar såvidt mer poeng enn Arsenal. Laget og Rodgers famlet i blinde i starten av sesongen, det som fungerte så bra forrige sesong med SAS på topp fungerte ikke i hele tatt med Balotelli og Lambert, og laget tok knapt poeng. Men nord-iren skal ha for at han ikke gav opp, og laget leverte det som var sesongbeste innsats i 3-0 tapet mot Manchester United! Etter det har de ikke sett seg tilbake, og det har blitt 10 seire og 3 uavgjorte siden den gang. Spørsmålet er om det kan holde. Laget har spilt masse kamper helt siden august med sin mesterligakvalifikasjon, det ble semifinale i Ligacupen og reise til Tyrkia i Europaligaen. Laget er også videre i FA-cupen, der de på veien har spilt omkamp… Nå er det bare FA-cup og ligaen igjen, men det vil alltid være en mulighet for at de ekstra kampene gjør seg gjeldene i slitne bein på slutten av sesongen. Gjengen fra Anfield er inne i en tøff periode i ligaen, der de har møtt Tottenham, Southampton og Manchester City, og skal ut mot Swansea borte, United hjemme og Arsenal borte, før avslutningen ser mer overkommelig ut, med unntak av bortekamp mot Chelsea. Så langt har det tøffe programmet gitt 9 poeng, og vi tror Liverpool kan kjempe med United og Arsenal om 3. og 4. plassen. Rodgers viste i fjor at han er god når han får tid på treningsfeltet, og det blir det mer av i resten av sesongen enn det var i starten.

Flashscoreliverpool

Southampton. For en fantastisk eventyrhistorie sørkystlagets sesonginnledning og først halvdel var! «Ribbet» for flere av sine tonengivende spillere fra forrige sesong fremsto laget etter tapet for Liverpool i åpningskampen som sprudlende og bunnsolid. De vant kamp etter kamp, de var utrolig vanskelig å score på, og 8-0 seieren viste at de også var giftige fremover. I likhet med Swansea, et annet lag som presterte godt i starten, har imidlertid også Claus Lundekvams hjerteklubb støtt på utfordringer. Laget sliter med å score mål, og har i likhet med Manchester United tatt færre poeng enn og blitt forbigått av Arsenal og Liverpool. Vi synes det er utrolig det Southampton og Koeman-brødrene har fått til i årets sesong, men ser ikke for oss at de har den sluttspurten som skal til for å danke ut to av de tre lagene ovenfor. Når det er sagt, så er kampprogrammet til So’ton på slutten ikke det tøffeste etter at de har unnagjort reisen til Stamford Bridge neste uke. Laget bør ha både sult og overskudd til innspurten etter relativt tidlig exit fra begge de nasjonal cupene, og kan bli en liten joker i innspurten. Men CL-plass tror vi ikke på.

Flashscoresouth

Tottenham. Spurs er som vanlig et av lagene med desidert flest kamper i beina. Europaligaen tærer, det samme gjør en tapt Ligacupfinale. Nå er det imidlertid kun serien igjen, og hærfører Harry Kane har ikke tenkt til å gi seg! I Pochettino ser de hvite ut til å ha funnet en god manager, som har fått det beste ut av spillere som Kane og Eriksen. Fortsatt er det imidlertid litt mange kamper laget snubler i, og vi tror ikke laget kommer til å stå igjen som en av topp fire. De har for det første 6 poeng de må ta inn, og selv om de ikke møter så mange av de andre fra topp 7 i sine siste kamper skal de ut i 6 bortekamper på sine siste 10. Vi tror londonerne må nøye seg med (og slite med!) Europaligaen igjen.

Flashscoretott

Hva tror du?

 

Følg oss forøvrig gjerne på facebook og twitter: flashscore.nu

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -