Keepertabber sikrer Sarpsborg poeng i Lillestrøm

221
Det ble ingen scoringer på Åråsen mellom Lillestrøm og Odd. Bilde: Marius Lauritsen, Wikimedia.

Det ble en svak fotballkamp mellom fjorårets cupfinalister i Lillestrøm. To keepertabber sørget for at Sarpsborg ikke måtte reise tomhendt hjem.

Kampen var preget av at ballen var mye i lufta, og begge lag slet med å spille seg til målsjanser i starten. Den første muligheten kom etter 14 minutter. Amin Askar fikk problemer etter en lang pasning fra Simen Kind Mikalsen, og ballen endte i føttene til Erling Knudtzon. Knudtzon stakk ballen videre til Kristoffer Ødemarksbakken, som sendte hjemmelaget i ledelse fra skrått hold.

Utligningen kom 12 minutter senere. Harmeet Singh slo et frispark inn i feltet, og LSK-keeperen Marko Maric kom altfor sent i duellen med Joonas Tamm. Forsvarsspilleren hadde ingen problemer å heade ballen i målet.

Den eneste andre målsjansen utenom målene i første omgang hadde på nytt hjemmelaget. Et innlegg fra Knudtzon nådde akkurat ikke frem til Thomas Lehne Olsen, som ikke var langt unna å score sitt andre mål for Lillestrøm.

– Jeg hørte Thomas ropte, men jeg tenkte at jeg måtte gå for skudd selv. Det var veldig moro å score. Første omgang er ikke veldig bra, men i andre omgang synes jeg vi presser på – og er det beste laget, sier målscoreren Ødemarksbakken til klubbens hjemmeside.

Etter pausen var det bortelaget som tok ledelsen, og på nytt kom Maric med en avgjørende feil. Keeperen glapp et innlegg han lett skulle ha tatt, og Ronnie Schwartz hadde ingen problemer med å sette ballen i åpent mål (54.). Situasjonen som førte til scoringen burde likevel ikke ha oppstått, ettersom Lillestrøm på forkant burde ha fått et frispark.

Etter 71 minutter klarte Lillestrøm å utligne. Et innlegg fra Ifeanyi Mathew stusset Tamm ufrivillig videre til Alexander Melgalvis. Kantspilleren, som hadde blitt byttet inn for en skuffende Charles Ezeh, kriget ballen forbi Aslak Falch og i mål. Dommeren ville annullere scoringen først, men etter en samtale med linjedommeren ble målet tellende.

Selv om kampen forble sjansefattig, var Lillestrøm til slutt nærmest seieren. Kun fem minutter etter scoringen satt Melgalvis ballen i stolpen.

Til slutt endte en svak fotballkamp 2:2. Lillestrøm står dermed med ett poeng etter to kamper, mens Sarpsborg har fire poeng.

– Det var en tøff kamp. Vi ligger under, kommer tilbake og ingen av lagene skaper så mye. Det blir en evigvarende stillingskrig. Når vi leder kampen er det selvsagt litt kjedelig, men jeg synes vi gjør en grei bortekamp ut fra forholdene. Et veldig fair resultat, sier Saprsborgs trener Geir Bakke til klubbens hjemmeside.