Köln kun uavgjort i Kiel – Fürths snuoperasjon

114
Med én scoring og to målgivende var Nikola Dovedan den avgjørende spilleren for Heidenheim. Bilde: Wikimeidia.

1. FC Köln har gitt bort to poeng i opprykksstriden. Kampen mot Holstein Kiel endte 1-1 etter Kiels sene utligning. Fürth snudde 0-2 til 3-2-seier, Heidenheim slo Magdeburg uten vansker.

Holstein Kiel – 1. FC Köln 1-1

Kampen var jevn, men uten store målsjanser. Forsvarsrekkene på begge sider gjorde en god jobb, slik at det nesten aldri ble farlig foran målene i løpet av de første 45 minuttene.

Likevel tok Köln ledelsen fire minutter før pausen. Dominik Schmidt felte Dominick Drexler i sekstenmeteren. Simon Terodde konverterte straffesparket.

Etter pausen hadde Köln kontroll på kampen og lot ikke Kiel komme til målsjanser. Dårlig presisjon i angrepsspillet hindret at Köln kom til flere målsjanser.

Ut av ingenting utlignet Kiel. Jorge Meré og keeper Timo Horn var uenige i hvem som skulle plukke Schmidts lange pasning. Uenigheten ble utnyttet av Heinz Mörschel som var først på ballen og utlignet tre minutter før slutt.

Arminia Bielefeld – SpVgg Greuther Fürth 2-3

Første omgang begynte med mye tempo på begge sider, men ble meget tam etter rundt ti minutter. Selv om Bielefeld tok styringen, klarte ingen av lagene å kreere målsjanser.

Ut av ingenting scoret Bielefeld to mål i løpet av fem minutter. Etter et utspill fra keeper headet Andreas Voglsammer ballen videre til Joan Edmundsson. Sistnevnte sendte hjemmelaget i føringen. Fem minutter senere økte Stephan Salger etter et dårlig klarert hjørnespark.

I andre omgang bommet først Voglsammer alene med keeper før Fürth slo tilbake. Fabian Reese scoret etter et innkast og tre minutter senere mistet Florian Hartherz ballen i feltet mot Tobias Mohr. Mohr utlignet uten vansker.

Deretter ble det på nytt veldig få farlige avslutninger. Likevel klarte Fürth å snu kampen ti minutter før slutt. Maximilian Wittek spilte en fin pasning til Mohr som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

1.FC Heidenheim – 1. FC Magdeburg 3-0

Også i Heidenheim utviklet det seg en kamp uten mange målsjanser. Ut av ingenting tok Heidenheim ledelsen etter en kontring. Nikola Dovedan spilte ballen til Sebastian Griesbeck som scoret alene med keeper.

Hjemmelaget utnyttet også sin andre mulighet kort før pausen. Marc Schnatterer slo et presist innlegg på Dovedan. Østerrikeren headet ballen i nettmaskene.

Etter pausen tok Magdeburg styringen, og plutselig hadde bortelaget en rekke gode muligheter. Heidenheims sisteskanse Florian Müller spilte en meget sterk omgang og vartet opp med en rekke gode redninger.

På overtid ble vondt til verre for Magdeburg. Tobias Müller felte Dovedan og fikk sitt andre gule kort. Selv om forseelsen fant sted utenfor feltet, fikk Heidenheim tildelt et straffespark som Schnatterer konverterte.