Köln smadret Dynamo Dresden på eget gress

120
1. FC Köln smadret Dynamo Dresden på eget gress. (Foto: Wikimedia Commons)

Av Joakim Johansen og Sören Döpker

Trettende runde av årets 2. Bundesliga er ferdigspilt. I en runde som 1.FC Köln regelrett smadret Dynamo Dresden på eget gress, mens Hamburger SV fortsetter seiersmarsjen mot et opprykk til 1. Bundesliga.

SC Paderborn 07 – Holstein Kiel 4-4

Helgens første kamp ble spilt mellom Paderborn og Holstein Kiel, en kamp hvor det ble scoret etter bare et minutt spilt, etter ni minutter var det scoret tre mål i en fartsfylt kamp. Første scoring var ved Babacar Gueye. Men det tok bare drøye fem minutter før utligningen var et faktum, da Kingsley Schindler satte den i mål. Tre minutter senere gikk vertene opp i en ny ledelse ved Philipp Klement, og det sto nå 2-1 til Paderborn. Kiel scoret tre mål i løpet av fem minutter kort tid senere, men samtlige ble annullert for offside.

Bare noen minutter før hvilen kom 3-1 det signert av Ben Zolinski. Men det viste seg at det ikke var kampens siste scoring. For i det 71 kom 3-2: Et flott forarbeid gjorde det enkelt for Janni Serra. Og for et comeback av Kiel, når Alexander Mühling utligner til 3-3. Like etterpå scoret Schindler nok engang og Kiel ledet kampen, med 3-4. Men vertene ga ikke opp. I det 90 minuttet kom utligningen ved Zolinski og det ble 4-4.

SV Sandhausen – MSV Duisburg 0-0

Det var ikke mye å skrive hjem om, ingen av lagene skapte flust av sjanser i løpet av nitti minutter med fotball. Kampens største sjanse fikk Duisburg, når de treffer tverrliggeren i det 80 minuttet.

Erzgebirge Aue – Hamburger SV 1-3

Hamburger SV stormer mot opprykk, etter ny seier i bortekampen mot Erzgebirge Aue. Vi hopper fremover til scoringen, for etter 21 minutter kom målet og det til gjestene, etter en finfin kontring sendte Pierre-Michel Lasogga HSV opp i ledelsen, og det var hans syvende scoring for sesongen. Clemens Fandrich sørget for balanse i regnskapet når han to minutter senere scorer. Khaled Narey og Bakery Jatta sørget for de to andre målene til HSV, som med seieren leder ligaen med tre poeng på Köln.

1. FC Köln – Dynamo Dresden 8-1

WOW, for en kamp av hjemmelaget. De ga seg ikke før det sto hele 8-1 i favør Köln. Toppscoreren Jhon Córdoba brukte ikke lengere en tre minutter før han satte ballen i mål, som også scoret 4-0 målet. Simon Terodde økte ledelsen,først til 2-0, så sørget han for 3-0. Jonas Hector var mannen bak 5-0, før Terodde sørget for hattrick med 6-0. Baris Atik sørget for at gjestene fikk med seg et mål i kampen, men det var Köln sin dag. For 7-1 kom ved Louis Schaub, før Hector scoret kampens siste mål og sørget for 8-1 seier til Köln.

FC St. Pauli – 1. FC Heidenheim 1-1

Kampen var jevn i første omgang. St. Pauli hadde lett overvekt og kom til ti hjørnespark og noen sjanser. Heidenheim var dog en jevnverdig motstander. Bortelaget hadde også noen muligheter, men ingen lag scoret før pausen.

Seks minutter etter hvilen tok gjestene ledelsen. Marc Schnatterer satte ballen i nederste hjørne fra 16 meter.

Ti minutter senere utlignet St. Pauli. Marvin Knoll ble spilt gjennom av en fin pasning. Midtbanespilleren spilte ballen på tvers foran målet, og innbytteren Henk Veerman utlignet.

Deretter ville vertene seieren mest og var nærmest, selv om det ikke ble mange sjanser. Til slutt var poengdelingen fortjent.

1. FC Union Berlin – SpVgg Greuther Fürth 4-0

Kampen var avgjort etter kun tretti minutter. Etter både fem og ti minutter fikk Joshua Mees servert presise innlegg i boksen og scoret begge ganger – den første scoringen burde dog ha blitt annullert for offside. Sebastian Polter styrte Mees’ skudd i målet etter en halvtime.

Berlin var meget effektive foran mål. Fürth spilte ikke dårlig, men kom ikke til noen gode sjanser i løpet av første omgang.

Etter pausen tok det ti minutter før Union økte ledelsen. Suleiman Abdullahi vant ballen i boksen og spilte den til Polter, som bare trengte å sette den i åpent mål.

Deretter skjedde det lite på banen. Union gjorde ikke mer enn nødvendig, men klarte å holde Fürth unna eget mål. Hjemmelaget vant til slutt fortjent og ligger nå på tredje plass.

FC Ingolstadt 04 – Arminia Bielefeld 1-1

Krisene fortsetter både i Ingolstadt og i Bielefeld. Bielefeld har ikke vunnet på seks kamper, mens Ingolstadt er uten seier på ni kamper.

Mot Bielefeld var hjemmelaget best i første omgang. Bielefeld hadde én stor sjanse, mens Ingolstadt hadde flere gode muligheter. Blant annet traff Konstantin Kerschbaumer tverrliggeren.

I andre omgang tok hjemmelaget en fortjent ledelse. Almog Cohen scoret etter et innlegg av Osayaman Osawe.

Ingolstadt hadde deretter flere sjanser, men ut av ingenting utlignet Bielefeld tolv minutter før slutt. Fabian Klos headet Joan Edmundssons innlegg i mål.

I løpet av de siste minuttene hadde begge lag én stor mulighet hver til å ta tre poeng, men til slutt endte kampen uavgjort. Ingolstadt blir dermed på siste plass med åtte poeng, Bielefeld (13 poeng) ligger på 14. plass.

1. FC Magdeburg – Jahn Regensburg 2-3

Med ett poeng mer ligger Magdeburg på plassen over Ingolstadt. Kampen mellom Magdeburg og Regensburg startet med to kjappe scoringer: Marco Grüttner scoret for Regensburg etter to minutter; Christian Beck utlignet ett minutt senere.

Regensburg var best deretter og hadde to store sjanser til å ta ledelsen. Magdeburg våknet kort tid før pausen og hadde en god mulighet.

I andre omgang traff Beck først tverrliggeren før han sendte Magdeburg i føringen. Spissen scoret fra kort hold etter et innlegg.

Selv om Magdeburg spilte sterkt deretter, snudde Regensburg kampen i løpet av de siste ti minuttene. Marcel Correira utlignet ti minutter før slutt. I det siste ordinære minuttet sikret innbytteren Hamadi Al Ghaddioui bortelaget tre poeng.