Kongsvinger sikret plassen i OBOS-Ligaen

316
Kongsvinger-spillerne kan slippe jubelen-løs etter de berget plassen i OBOS. Foto: Kongsvinger IL

Kongsvinger Idrettslag sikret i går plassen i Norge nest øverste divisjon.

Fjorårets tapende cupfinalister berget plassen etter 3-2 seier hjemme mot Mjøndalen. Hjemmelaget ledet 1-0 ved pause, etter en jevnspilt førsteomgang på Gjemselund. Adem Güven scoret KILs mål etter 42 minutter. Gjestene fra Mjøndalen var frempå flere ganger, og hadde blant annet en avslutning i stolpen like etter hvilen. I andreomgangen snudde riktignok bruntrøyene kampen.  Amahl Pellegrino var frempå og dundret inn utligningen i det 68 minuttet, ni minutter senere var gjestenes Mathias Fredriksen og sendte gjestene opp i ledelsen.

Da begynte det virkelig å haste for hjemmelaget. Niklas Castro utlignet til 2-2 i det 86 minuttet av kampen på Gjemselund. I kampens aller siste spille minutt, fikk hjemmelaget en kontringsmulighet noe Kongsvinger utnyttet godt å Fredrik Sjølstad avsluttet angrepet med en lekker chip over keeperen til Mjøndalen til 3-2 for hjemmelaget. Seieren betyr at Kongsvinger blir å se også neste sesong i OBOS-Ligaen.