Kroatia klare for England etter nytt straffedrama

278

Etter 20 år er Kroatia tilbake i VM-semifinale. De trengte straffekonkurransen igjen ti lå overta de russiske hjemmeguttene i en ganske spennende, og overraskende jevn, kamp.
Mario Fernandes gikk fra nasjonalhelt til skurk i løpet av noen korte minutter. Han headet 2-2 inn bare 250 sekunder før slutt i ekstraomganger, men han klarte ikke å treffe nettmaskene på sin straffe.
Smolov hadde allerede bommet på en dristig lobb og Akinfeev hadde reddet Kovacic sitt brukbare forsøk.
Etter Fernandes’ feil var Russland ikke heldige heller, for Modric sitt skudd gikk inn via Akinfeev og stolpen med en spottende bue.
Akkurat som mot Danmark tok Ivan Rakitic ansvar for den siste straffen og sendte sine videre.

Tannløse kroatene, kyniske russere

Kroatia styret kampen i første omgang uten å ta vare på noen halvgode sjanser mens vertene spilte med en kompakt formasjon og satset på kontring. Taktikken bar frukt helt mot spillets gang rundt halvtime. Cheryshev og Dzyuba kombinerte bra og Villarreals midtbanespiller kølet ballen inn fra distanse for sitt fjerde VM-mål.
Ledelsen ga Russland tillit og de gikk rett etter en ny scoring. Kroatia utnyttet umiddelbart bakrommet med Mandzukic, alene på venstresiden; del lave innlegget var perfekt for Kramaric (i startelleve istedenfor Brozovic) som utlignet.

Den andre omgangen fulgte mønstret selv om med mindre intensitet. Perisics skudd på stolpen i 60. minutt var den eneste ekte målsjanse etter pause.
Keeper Subasic pådro seg en liten skade rett på tampen men han klarte å fortsette og reddet Smolovs nokså farlige avslutning på overtid.

VMs beste ekstraomganger

Usedvanlig nok i en så viktig kamp ble ekstraomgangene åpne og spennende. Kroatia tok ledelsen med Vida på Modrics corner.
Da så Russland fortapte ut kom nytt håp, igjen fra hjørnespark. Fernandes hoppet høyere enn alle og headet 2-2 inn.
Kvelden kunne ende i triumf for vertene, hadde ikke Subasic vært våken på Zobnins langskudd i kampens siste minutt.

Fordel England

Straffekonkurransen belønnet det beste laget som derimot har, igjen, prestert lang under nivået de er i stand til å oppnå. Russland takker for seg og kan bære hodet høyt etter en ganske imponerende kampanje

Mot England kan det fortsatt bli en episk fotballshow selv om kroatene hår spilt ekstraomganger igjen mens England hadde bare 90 nokså komfortable minutter mot Sverige.
Taktisk sett skal Zlatko Dalic sine spillere trives bedre mot et like offensiv lag som England. Dette gjelder også Kane og co. altså er det lov å glede seg til semifinalen.