Kvalik: Wolfsburg slår Kiel 3-1

231
Med én scoring og én målgivende pasning var Divock Origi viktig for Wolfsburg mot Kiel. Bilde: PAUL ROBINSON, Wikimedia.

Bundesligaklubben VfL Wolfsburg har lagt grunnlaget for å spille i Bundesliga neste år. Hjemme på Volkswagen Arena slo seriemesteren fra 2009 Holstein Kiel 3-1. Kiel må dermed vinne omkampen med 2-0 eller mer for å rykke opp.

Wolfsburg var best i store deler av kampen, og etter tolv minutter tok hjemmelaget ledelsen. Yunus Malli spilte ballen til Renato Steffen. Steffens skudd klarte Kiels keeper Kenneth Kronholm å redde, men ballen falt foran føttene til Divock Origi som satt ballen i mål.

Tre minutter senere kunne William ha scoret Wolfsburgs andre mål, men Kronholm reddet mot bekken. Kiel hadde kun noen få ufarlige forsøk i den første halvtimen. Til tross for at Wolfsburg kontrollerte kampen, klarte Kiel å utligne etter 33 minutter. Dominick Drexler hadde ballen på venstre siden i straffeområdet, klarte å spille ut både William og Robin Knoche, og slo ballen foran mål. Der hadde Kingsley Schindler ingen problemer med å overvinne keeper Koen Casteels.

Utligningen mot spillets gang sjokkerte ikke Wolfsburg, og fem minutter før pausen tok hjemmelaget ledelsen igjen. Kiels midtstopper Dominik Schmidt headet en lang pasning fra Knoche ut av sekstenmeteren. Josip Brekalo tok ballen direkte, og hamret den i målet. To minutter senere reddet Kronholm sterkt mot nok et Brekalo-skudd.

Etter pausen hadde Kiel den første muligheten, men Drexler klarte ikke å overvinne Casteels. Wolfsburg, derimot, var effektive, og scoret på sin første sjanse i andre omgang. Origi holdt på ballen mot to motspillere, og sendte en fin pasning til Malli som gikk forbi Kronholm og økte ledelsen (56.).

Bundesligaklubben hadde flere muligheter deretter, men hverken Steffen, William eller Maximilian Arnold fikk ballen i mål. Etter 70 minutter kom et brudd i Wolfsburgs spill, og Kiel var nå best. Alexander Mühling, Aaron Seydel, Marvin Duksch, Schmidt, Drexler og Johannes van den Bergh hadde flere til dels veldig gode muligheter, men manglet ferdighetene og flaksen foran målet.

Wolfsburg vinner til slutt fortjent, men med ett mål for mye. Bundesligaklubben er på en god vei til å beholde plassen, mens Kiel trenger en seier med minst to mål for å rykke opp.