Lekestue i Finnmarkshallen

367

Torsdag kveld kom Kautokeino IL på besøk til Alta, for å spille 4.divisjonens 2.runde mot Hjemmelaget Tverrelvdalen IL.

Alt tilsa før kampstart at dette ville komme til å bli en hard kamp for Kautokeino, etter at formlaget Tverrelvdalen fikk en bunnsolid 8-2 seier over Honningsvåg forrige runde.

Spådommene viste seg å være på sin plass, for allerede, etter kun 3 minutter ut i kampen, setter Kenneth Thomassen ballen i mål på et frispark og Kautokeino får kjenne på trykket. Tverrelvdalen styrer kampen og setter Kautokeino på skolebenken, og etter kun få minutter sitter 2-0 målet ved regi av Stein Arne Mannsverk, som slår et blokkert innlegg inn fra høyrekant, og en målfarlig Daniel Reginiussen som er våken og utnytter returen på rett måte. Reginiussen scorer to mål til før pause etter gode trekk sammen med Stein Arne Mannsverk og Svein Ove Thomassen. Daniel Reginiussen står nå for øvrig med hele åtte mål på to kamper.

Tverrelvdalen spiller gjennom Kautokeinos forsvar gang etter gang, og målene renner inn. Kautokeino har store problemer med både plassering og markering og blir straffet hardt deretter. Kautokeino får noen små sjanser, men di sjansene de får blir bokstavelig talt blåst i veggen. Til pause står stillingen 5-0 til Tverrelvdalen og man kan tenke seg hvilke fraser som kommer fra Kautokeinos hovedtrener, Isak Hætta, som tidligere var Alta IFs førstedivisjonslags Hovedtrener. Kautokeino-gutta ser svake ut i samtlige situasjoner og tør ikke å trå til i dueller.

Etter pausen øker Tverrelvdalen ledelsen med 6-0 og fortsetter i samme stil som i første omgang. Kautokeino viser ingen guts i motsetning til Dalens spillere som omsider øker ledelsen til 7,8 og 9-0. Kautokeinos keeper får seg en god smell i duell om ballen med en av Dalens angrepspillere og etter noen minutter med prøving må han se seg til å bli byttet ut. En av Kautokeinos stoppere blir satt i mål på grunn av mangel på reservekeeper, og slipper inn mål nesten med engang etter innhoppet i mål etter en klarering plassert rett i fanget på en av Dalens spillere. stillingen står nå 10-0 og Tverrelvdalen begynner å roe ned og senke skuldrene. De spiller ball mellom seg på egen halvdel og lar ikke Kautokeinospillerne slippe til. Men det er enda ikke over. Etter nesten tjuefem minutter setter Dalen inn et nytt mål, i det 92. spilleminuttet.

Kampen blåses av og Tverrelvdalen vinner 11-0 etter en god kamp av guttene, men samtidig en veldig svak forestilling fra Kautokeino.

Målscorere: Kenneth Thomassen, Jay Van Hoorn, Stein Arne Mannsverk (3), Daniel Reginiussen (3), Svein Ove Thomassen (3)

Banens Beste: Svein Ove Thomassen