Ligue 1. runde 21: Cavani i storform og scoret begge målene i PSG-seier

221

Edison Cavani og Alexander Lacazette, med to mål hver i sin kamp. Men også en overlegen 4-0 seier for AS Monaco mot FC Lorient.

Monaco leder serien med to poeng ned til OGC Nice. De regjerende mestrene PSG ligger på en tredjeplass med et poeng, opp til Nice og tre poeng opp til Monaco. I bunnen finner vi Caen med (21 poeng),på en 18 plass, Angers med (20 poeng), og på en 19, Lorient ligger på sisteplass med (18 poeng).

Her er oppsummeringen fra runde 21 i Ligue 1

Fredag 20.01-2017

SC Bastia – OGC Nice 1-1:

Overraskelseslaget Nice klarte bare uavgjort borte mot SC Bastia. Det var riktignok hjemmelaget som tok ledelsen i kampen etter bare 17 minutter spilt av kampen ved Prince Oniangué. Mario Balotelli hadde flere muligheter til å sette både 2-3 mål i løpet av kampen, men det var dagen ingenting var på italienerens-side. I det 34 minuttet kom kampen siste mål Arnaud Souquet. Nice er uten tap på sine ni siste kamper, og ligger på andreplass to poeng bak Monaco.

Lørdag 21.01-2017

Nantes – Paris Saint-Germain 0-2:

Edison Cavani fortsetter å score mål, og avgjør kampen til fordel for PSG. Noe han også gjorde i denne kampen mot Nantes. Edison Cavani fant  nettmaskene i det 21. og 65. minutt. Spilleren som har fått enormt med kjeft for å sløse enormt med målsjansene denne sesongen. PSG er dermed på tredjeplass et poeng bak Nice, og tre poeng bak Monaco. Neste helg møtes PSG og Monaco til «Storkamp», på Parc des Princes.

Bordeaux – Toulouse 1-0:

Bordeaux tok en svært etterlengtet seier da dem slo Toulouse  1-0. Det var klubbens første trepoenger på seks seriekamper.  I denne kampen kom kampen enste mål etter bare 1 minutt av kampen. Vada får ballen på seg, og vender opp innen for sekstenmeteren og dundrer ballen i mål.

Caen – Nancy (Utsatt):

Kampen mellom Caen og Nancy (lørdag), ble avlyst på grunn av en delvis frossen bane. Kampen som var planlagt med avspark lørdag klokken 20:00, vil bli spilt på et annet tidspunkt som bestemmes av LFP.

Dijon FCO – – Lille OSC 0-0:

Dijon hadde scoret i sine siste sju kamper, og det var tangering av klubbrekorden. Nicolas de Préville fyrte av et skudd mot sin tidligere lagkamerat i det 6 minuttet, utenat keeperen fikk noen store vanskeligheter med å fange ballen. Gjestene fikk til også et par sjanser, men Enyeama nektet både Julio Tavares (24), og Marvin Martin (38′). Begge lag prøvde forskjellig grep, men ingen fikk hyll på byllen.

Guingamp – Rennes 1-1:

Yoann Gourcuff scoret et fantastisk mål med en mann mindre, etter at Sanjin Percic fikk se det røde kortet i det 45 minuttet av første omgangen. Men det var hjemmelaget som fikk kampens første mål i det 40 minutt ved Moustapha Diallo fikk stå umarkert på bakre stolpe, og headet inn 1-0. I det 47 minuttet vartet Yoann Gourcuff med kampens fineste mål. Da han driblet seg i gjennom tre-fire mann og limte ballen i krysse.

FC Metz – Montpellier HSC 2-0:

Metz hadde kun tapt tre av sine siste 12 ligakamper mot Montpellier, og hadde scoret ni av sine ti siste mål mot laget fra sør i Frankrike. Men det var to mål fra  Cheick Diabaté som avgjorde denne kampen mellom de to lagene. Cheick Diabaté fant veien til mål i det (15,19). Treneren til Montpellier gjorde en del endringer før andre omgangen, uten at det hjalp noe på kampbildet.

Søndag 22.01-2017

AS Monaco – Lorient 4-0:

Med to mål fra både spissen Valere Germain og midtbanespilleren Gabriel Boschilia, var mer en godt nok til å sikre en en 4-0 seier over Lille Lorient. Og ligger nå to poeng foran overraskelseslaget OGC Nice. Monaco har scoret flere ligamål enn noen andre lag i Europas fem beste ligaer. Monaco kunne ha fort vunnet 6-0, for Rademel Falcao dundret en ball i stolpen på overtid.

ST-Étienne – Angers 2-1:

Loïc Perrin scoret vinnermålet for ST-Etienne. Etter at laget havnet bakpå for etter 17 minutter spilt sendte  Mateo Pavlovic hjemmefansen til himmels. Vi måtte vente helt til det 51 minuttet før utligningen kom ved  hjemmelagets forsvarsspiller Abdoulaye Bamba. Vinnermålet kom 15 minutter før slutt ved Loïc Perrin. Ole Sælnes startet for første gang på en måned.

Lyon- Marseille 3-1:

Mål fra Mathieu Valbuena og to fra Alexander Lacazette var nok til å sikre seieren over Marseille. Nysigneringen Memphis Depay fikk også sin debut for Lyon. Gjestene fikk et trøstemål ved Matheus Dória Macedo i det (67).