Lillebror Gytkjær avgjorde kampen mot VIF

222

Fredrik Gytkjær gikk av banen etter å ha scoret to mål i bagasjen da Haugesund vant mot Vålerenga.

Den tidligere Lyngby-spilleren Fredrik Gytkjær scoret det første og siste målet da Haugesund sikret seg en seier i den døende minutter av kveldens oppgjør i Eliteserien-kampen mot Vålerenga. I en kamp som kan beskrives som «tabbenes kamp», med forsvarsfeil, selvmål. Det var gjestene fra hovedstaden som fikk den største sjansen i kampen. Robert Lundström fikk ballen inne i 16-meterfeltet og spilte videre til Henrik Kjelsrud Johansen, som satte ballen like utenfor mål. Like etter fikk vi kampens første mål. Etter et langt innkast fra Alexander Stølås ballen endte opp hos Gytkjær, som skjøt via en motstander-spiller og i mål.

I det 36 minuttet fikk vi kampens andre mål. Denne gangen var det Ibrahim Shuaibu, etter at Sandberg ikke klarer å stoppe Ibrahim fra å score. Ny innkjøpte Erik Huseklepp fant lagkameraten, som gjorde ingen feil. Like etter fikk gjestene frispark, og Hermann Stengel løftet ballen inn i boksen, her oppsto det en rekke dueller, hvor Vegard Skjerve var uheldig å headet ballen i eget mål.

Like etter pause skulle Ibrahim sette inn sitt andre for dagen, Sandberg bommet totalt i det han skal klarere et tilbakespill, og opp dukker nevnte Ibrahim og kunne enkelt trille inn Haguesunds tredje mål i kampen. I det 70 minuttet reduserte gjestene til 3-2, og det var kamp igjen I Haugesund, etter at Mohamed Keita reduserte for gjestene. Ti minutter senere var lagene like langt, etter at Magnus Grødem steg opp fra bakken og headet inn Vålerengas utligningsmål. Men det skulle ikke bli kampens siste mål. Like før sluttsignalet dukket Fredrik Gytkjær opp, og scoret sitt andre mål for kampen og med det avgjorde kampen.

Fakta:

Eliteserien, 2.runde

Haugesund stadion, 6.april 2017 kl 19.00

4421 på tribunen

8 grader og striregn

Lagene:

FK Haugesund ( 4-4-2): Per Kristian Bråtveit – Sondre Tronstad, Vegard Skjerve, Tor Arne Andreassen, Alexander Stølås – Eirik Mæland, Filip Kiss, Haris Hajradinovic, Erik Huseklepp – Fredrik Gytkjær, Ibrahim Shuaibu

På benken til FKH: Helge Sandvik, Sverre Bjørkkjær, Fredrik Knudsen, Kristoffer Gunnarshaug, Robert Kling, Kristoffer Velde, Johnny Per Buduson

Vålerenga (4-2-3-1 ): Marcus Sandberg – Robert Lundström, Ivan Näsberg, Jonathan Tollås Nation, Markus Nakkim – Abdisalam Ibrahim, Hermann Stengel – Simen Kristiansen Juklerød, Ghayas Zahid, Bård Finne – Henrik Kjeldsrud Johansen

På benken til VIF: Aslak Falck, Christian Dahle Borchgrevink, Enar Jaager, Rasmus Lindkvist, Daniel Berntsen, Muhamed Keita, Magnus Retsius Grødem

Målscorere:

Haugesund: 1-0 Fredrik Gytkjær (15), 2-0 Ibrahim Shuaibu (36), 3-1 Ibrahim Shuaibu (47) og 4-3 Fredrik Gytkjær (87)

Vålerenga: 2-1 Vegard Skjerve (38, Selvmål), 3-2 Muhamed Keita (70) og 3-3 Magnus Retsius Grødem (80).