Lillestrøm slo Stabæk etter ellevill andre omgang

155
Lillestrøm logo

(Lillestrøm – Stabæk 3-2) Lillestrøm har vunnet sin tredje kamp på én uke. Innbytteren Mats Haakenstad avgjorde mot Stabæk i en kamp som bølget fram og tilbake etter pausen.

Kampen var jevn i begynnelsen. Lillestrøm hadde de første sjansene. Simen Rafns innlegg headet Erik Brenden forbi mål fra kort hold etter ni minutter. Åtte minutter skjøt Daniel Alexander Pedersen over etter et nytt innlegg av Rafn.

Rundt denne tiden begynte Lillestrøm å ta styringen. Hjemmelaget hadde ballen mest. Stabæk kom seg sjeldent inn i LSKs halvdel. Det ble likevel kun få avslutninger for begge lag i denne perioden.

Ti minutter før pausen hadde først hjemmelaget en ny sjanse. Pedersen ble spilt fint gjennom av Arnor Smarason og bommet på nytt. Rett etterpå ble Stabæk farlige for første gang. Ohi Omijuanfo sentret ballen til Moussa Njie. Alene med Marko Maric reddet keeperen fra skrått hold.

Denne muligheten så ut til å vekke Stabæk. Bortelaget ble mer aktivt og hadde noen halvsjanser etter dødballer før pausen.

Haskenstad-dobbel kontret Boli-dobbel

Tre minutter etter pausen tok Lillestrøm en fortjent ledelse. Smarasons pasning spratt fra Thomas Lehne Olsen til Ronald Hernandez. Forsvarsspilleren fikk ikke klarert ballen og Lehne Olsen satte den i mål fra ti meter.

Etter scoringen trakk hjemmelaget seg tilbake, mens Stabæk økte presset og tok styringen. Maric reddet mesterlig mot Franck Bolis heading etter en heading. Hugo Vetlesen skjøt i nettveggen kort tid senere.

I løpet av to minutter snudde Boli kampen. Først ble spissen spilt gjennom av Aboubakar Keita, rundet Maric men ble felt av keeperen. Boli konverterte det påfølgende straffesparket. Kort tid senere dro Keita av Fredrik Krogstad og spilte på nytt på Boli, som kom alene med keeper og scoret på nytt.

Lillestrøm gav ikke opp, men skapte ikke mye. De siste ti minuttene var vertene dog effektive. Det var nå Mats Haakenstads tur å snu kampen i løpet av to minutter. Innbytteren headet først Kristoffer Ødemarkbakkens innlegg i mål. Deretter var han kjappest på Marcus Sandbergs retur etter et frispark. Begge ganger hadde Hernandez havnet på etterskudd.

Lillestrøm hadde deretter ingen vansker med å forsvare ledelsen og vant ikke ufortjent. Klubben har nå 25 poeng og ligger på 13. plass. Stabæk (23 poeng) er på kvalikplassen. Start (23) ligger på direkte nedrykk.