Liverpool var overlegne mot Spurs

132

Lørdag kveld, i flomlysene på Anfield, skulle Liverpool ta imot Tottenham. Det var duket for storkamp mellom de to gigantene, men vertene ble et par størrelser for store for gjestene.

Allerede fra start dominerte Liverpool. De vant dueller og hadde et høyt trykk, noe de skulle bli belønnet for tidlig i kampen. Fordi, allerede etter 16 minutter kommer den første scoringen. Lallana sender Mane i bakrommet og pasningen er strøken. Vingen fra Senegal hadde ikke noe problem med å sette ballen i mål og sendte hjemmefansen til himmels.

Det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget ble belønnet igjen. 2 minutter etter den første scoringen, vinner Mane ballen høyt i banen og setter fart. Vertene kontrer og etter noen skuddforsøk ender ballen hos Mane, som skyter i nettaket og scorer. Dermed var stillingen 2-0 og hele kampen var på sett og vis avgjort.

Spurs hadde flere muligheter til utligning, blant annet med Son rett etter 2-0-scoringen, men de klarte ikke å sette ballen bak Mignolet. De to dårlige minuttene til bortelaget skulle vise seg å være avgjørende, noe som viser brutaliteten i Premier League.

Etter dagens kamp har Liverpool 49 poeng, 1 poeng bak Spurs. Det er 5 lag som har mellom 48-50 poeng og det vil bli en kamp om de plassene. Chelsea kan med seier imorgen øke avstanden med 3 nye poeng og parkere de andre topplagene. Kampen om andre, tredje og fjerde plassen blir et rotterace uten like og det er bare å glede seg.