Liverpools totale dominans: Ikke sett på 20 år

109
Jürgen Klopp er ettertraktet både blant Tysklands landslag og TV-kanaler. Foto: Terry Kearney, Flickr.

Ifølge statistikkfirmaet Opta hadde Liverpool 83,1 prosent av ballbesittelsen i kampen mot Sheffield United. Dette har ikke vært sett høyere på tjue år.

83,1 prosent.

Så mye ballbesittelse hadde Liverpool da Premier League-klubben torsdag vant 3-1 over Sheffield United.

Dette viser tall fra statistikkfirmaet Opta. Og det er den høyeste prosentdelen i Premier League siden 2003-2004-sesongen, da Opta begynte sine beregninger.

Likevel hadde Liverpool kortvarige problemer i torsdagens kamp.

Først i det 76. minutt ga Alexis Mac Allister med litt av et genialt mål Liverpool litt ro.

Etterpå var Klopp også dypt imponert over midtbanespilleren.

– Han er en virkelig god spiller.

– I første omgang var han sekser, men vi visste at vi kunne flytte ham litt høyere opp.

– Så scorer han det målet. De to villeste målene har kommet fra ham denne sesongen. Deretter var det frisparket. Utrolig. For en spiller, sa han til BBC.

Med seieren er Liverpool på førsteplass i Premier League. To poeng foran Arsenal.