Lloris utvist: Tottenham kun uavgjort i Eindhoven

148

(PSV Eindhoven – Tottenham Hotspur 2-2) Tottenham har ødelagt for seg selv i Nederland. En stor individuell feil, sjansesløseri og et rødt kort til Hugo Lloris kostet engelskmennene til slutt to poeng i en kamp de tilsynelatende hadde full kontroll på.

Etter kort tid kontrollerte Tottenham kampen. Gjestene hadde ballen mest, men skapte lite. Tottenham trengte hjørnespark for å bli farlige: Harry Kane traff tverrliggeren med en heading.

Ut av ingenting tok PSV ledelsen. Toby Alderweireld mistet ballen som bakerste mann mot Hirving Lozano. Mexicaneren løp mot mål, men brukte for lang tid. Alderweireld kastet seg i skuddet. Via ham fløy ballen i en bue over Hugo Lloris og havnet i nettmaskene.

Tottenham prøvde å svare med én gang og lyktes nesten. Etter nok et hjørnespark scoret Davinson Sanchez, men scoringen ble feilaktig annullert. Kane var i offside, men ikke i en aktiv posisjon.

Kort tid senere klarte bortelaget likevel å utligne. Christian Eriksen spilte en smart pasning på Kieran Trippier. Nesten fra dødlinja la Trippier ballen tilbake på Lucas Moura. Brasilianerens skudd fra elleve meter traff en motspiller og gikk derfra i mål.

I de siste minuttene før pausen hadde begge lag flere muligheter. Jeroen Zoet reddet Heung-Min Sons skudd fra skrått hold. På den andre siden traff Gaston Pereiro tverrliggeren.

De Jong svarte på Kane

I andre omgang fortsatte Tottenham å styre kampen. Engelskmennene hadde også omgangens første mulighet da Zoet reddet mot Eriksen.

Kun ett minutt senere sendte Kane Tottenham i føringen. Eriksen slo et fint innlegg mot lengste stolpe. Den engelske landslagsspissen var umarkert og headet ballen forbi Zoet fra fire meter.

Tottenham hadde deretter ingen vansker med å forsvare ledelsen og fortsatte å kontrollere kampen. Eindhoven var meget harmløse og passive.

Tottenham hadde også noen store muligheter til å øke ledelsen. Zoet reddet mesterlig mot Kanes heading etter et frispark. Erik Lamela traff tverrliggeren etter Sons pasning.

De siste ti minuttene måtte Tottenham spille i undertall. Etter en lang ball løp Lozano alene mot Lloris. Franskmannen felte Lozano tjue meter foran målet og ble utvist.

Kun sekunder etter at han hadde blitt byttet inn, måtte Michel Vorm inngripe. Reservekeeperen reddet Luuk de Jongs frispark.

Kort tid senere utnyttet PSV overtallet. Tottenham fikk ikke ballen klarert etter et frispark. Til slutt styrte de Jong Pablo Rosarios innlegg over streken.

Deretter satset begge lag på å vinne kampen, men det ble ikke flere mål. Begge har dermed kun ett poeng etter tre kamper i Champions League.