Målfest i Sevilla

264

(Bilde: El Mundo Deportivo)

Runden 24 i spansk toppserie bød ikke på noen store overraskelser. Topplagene vant og de dårligst plasserte tapte sine kamper. Det er nå 4 lag som skiller seg ut i bunnen og som mest sannsynlig kommer til å gjøre opp om å unngå nedrykk. Topplagene vant alle sine kamper og stillingen i teten er dermed uendret.

Real Betis (fra Sevilla) mot Real Madrid på søndag kveld vartet opp med hele 8 scoringer. 3-5 ble sluttresultatet etter at hjemmelaget ledet 2-1 til pause. Real Madrid tok ledelsen, men Betis jobbet seg inn i kampen igjen og ledet fortjent til pause. Etter pause virket det som om Real Madrid hadde et ekstra gear, og de skapte mange muligheter. 2-1 til Betis ble raskt snudd til 4-2 til Madrid. Betis kjempet seg på nytt inn i kampen og presset mot slutten. De reduserte til 3-4 og presset på. Benzema satt spikeren i kista på overtid og 3-5 ble sluttresultatet. Marco Asensio som vi har skrytt av mange ganger, fikk muligheten fra start og scoret 2 mål. En veldig god kamp av unggutten.

Bale spilte også fra start, men uten å overbevise. Det samme med Ronaldo, han spilte en ok kamp og scoret et mål, men likevel langt under det nivået vi forventer av han. Marcelo dro på seg en hamstering-skade og er ute i monst 2 uker. Returoppgjøret mot PSG kan være i fare.

Barcelona fikk det tøft borte mot Eibar og kan være fornøyd med 2-0 seier. Messi scorer enten en del mål, eller så er han arkitekten bak andres scoringer. I lørdagens kamp ble det ingen scoringer, men han la opp til begge målene. Mange hadde forventet at en del stjerner skulle hviles pga. kampen mot Chelsea på tirsdag, men de stilte med tilnærmet toppet lag.

Atletico Madrid vant oppskriftsmessig 2-0 hjemme mot Athletic Bilbao. Et lag som bare er en skygge av selv denne sesongen. Costa og Gameiro scoret.

Valencia slo bunnlaget Malaga på bortebane. Nok en gang så roter Malaga bort poeng de siste 10 minuttene. Malaga ledet 1-0 til det 80. minutt. Ikke første gangen at det skjer. Det ser virkelig stygt ut for klubben fra Solkysten.

Sevilla vant 2-1 over Las Palmas og Espanyol og Villareal spilte uavgjort 1-1.

Barcelona leder med 7 poeng på Atletico som egentlig er den eneste trusselen. Valencia og Real Madrid er for langt etter. I bunnen er det 4 lag som skiller seg ut. Nederst er Malaga på 13 poeng og ser allerede fortapt ut. Las Palmas sliter og Deportivo har ennå ikke merket noe av Seedorf-effekten. Over streken ligger Levante, men bare 2 poeng til gode på Las Palmas. Neste på tabellen (16) er Espanyol. De har 7 poengs forsprang på Levante.

De 4 øverste og de 4 nederste virker å være klare. Barcelona bør klare å vinne dette, og Malaga rykker ganske sikkert ned.

(En liten kuriositet – jeg spaserte forbi supporterbutikken til Malaga i dag og nå er alt til salgs med minimum 60 % rabatt).