Manchester City slo Liverpool på straffer

Skudd på mål: 4 – 7

Forseeleser: 18 – 15

Ballbesittelse: 61% – 39%

Banens beste: Lucas

Første omgangen starter rolig, der Liverpool prøver å presse høyt. Det resulterer i at City, flere ganger må slå ut til innkast. Moreno er kjapt fremme og tester Caballero allerede etter 40 sekunder, men det blir ikke noe mer enn det. Liverpool startet med veldig mange feilpasninger, men City klarte aldri å utnytte det. Etter 15 minutter, ble Sakho og Can liggende etter en hodeduell. Sakho kom kjapt i duellen og skallet i bakhodet til Can. Can kom seg fort oppe på føttene igjen, men det tok lengre tid for Sakho. Han vinglet litt når han reiste seg, men han kom tilbake på banen. Like etter, kom Aguero i en duell mot Lucas og Sakho. Han kom seg forbi både Lucas og Sakho, etter at sistnevnte skle. Aguero kom seg til slutt til en avslutning, der Mignolet vartet opp med en veldig god redning. Sakho var tydelig påvirket av den smellen i hodet og måtte byttes ut for Kolo Toure etter 24 minutter. Sakho var tydelig veldig frustrert av å ikke kunne fortsette kampen.

Sturridge kommer i duell med Fernandinho og blir felt, like utenfor 16-meteren. Det ble veldig skrå vinkel, men Kolo Toure var ikke langt unna å få hodet på ballen. I det 33. minutt blir Moreno felt innenfor 16-meteren av Fernandinho, der han kanskje burde fått straffe. Dommeren lar spillet gå videre. Ingen av lagene kommer til noen gode sjanser i første omgang. Kompany storspilte og hindret Liverpool i å komme til noen gode muligheter. Like før slutt av førsteomgang, kommer Coutinho og kombinerer fint med Sturridge og Firmino, men nok en gang er Kompany i veien. Det ble en veldig jevnspilt førsteomgang, som ender i 0 – 0 til pause.

Andre omgangen starter med et smell. Allerede etter 49 minutter, legger Silva en nydelig ball til Aguero. Han står stille ganske lenge, helt til han legger ut til Fernandinho som kommer på løp. Fernandinho klinker til med kraft og ballen ender i mål. Mignolet burde reddet ballen. Få minutter senere får Sterling juling av Clyne. Han kommer hardt inn og ender opp med et gult kort.

Sterling kommer seg til en vanvittig stor sjanse, der han ender opp alene med keeper etter elendig forsvarsspill av Liverpool.  Sterling får en dårlig avslutning og ballen havner utenfor mål. City fortsetter å presse. Aguero blir spilt fri, men Moreno løper opp Aguero og det ender opp med at Aguero blir felt av Moreno innenfor 16-meteren. Moreno tar en sjanse og setter ut foten. Det kunne fort blitt straffe, men dommeren mener Aguero faller for lett. Det var ikke den eneste løpeduellen Moreno kom i. Denne gangen var det Fernandinho som fikk kjørt seg. Moreno fikk gult kort.

Aguero fant en liten åpning og prøvde seg på et skudd fra 16 meters hold, men Mignolet vartet opp med nok en god redning.

I det 71. minutt ble Moreno byttet ut til fordel for Adam Lallana. Milner ble dermed flyttet ned som høyreback, der han gjorde en brukbar jobb. Aguero kom seg fort i en duell mot Milner, der han tok seg elegant forbi både Milner og Lucas. Inlegget var godt slått, men nok en gang var det Sterling som bommet.

80 minutter spilt og Origi kommer inn for Firmino som ikke har hatt en god dag på jobben. Origi startet veldig bra, og Liverpool kom umiddelbart i en bedre flyt. Utligningen kom allerede tre minutter senere. Coutinho med herlig fotarbeid, så blir det mye rot i feltet. Til slutt ender den ut på kanten til Sturridge som legger inn lavt. Lallana er på bakerste, men den treffer bare stolpen. Coutinho kommer seg inn i boksen og setter inn returen, dermed sto det 1 – 1. Han fikk gult kort for å rive av seg drakten under feiringen.

Fernando kommer seg også til en stor mulighet. Han kommer seg fri inne i feltet, men setter ballen rett på Mignolet. City fortsatte med høyt press og fikk et hjørnespark på slutten av kampen. Yaya Toure står alene, men nok en gang redder Mignolet. Det ender 1 -1 ved full tid, og dermed blir det ekstraomganger.

Kompany startet kampen som City sin store helt, men prestasjonene falt gradvis ned utover kampen. Han fortsetter å slite i dueller mot Origi, som er kjapp i sine vendinger. Origi ble også en stor faktor i Liverpools angrepsspill.

Aguero ble nok en gang spilt gjennom alene med keeper, men Mignolet vartet opp med nok en god redning. Mignolet var en av Liverpools beste hvis man ser bort fra 0 – 1 målet. Han reddet absolutt alt argentineren prøvde seg på. Belgieren i den andre enden av banen holdt på å bli matchvinner i 2. ekstraomgang, da James Milner la et godt innlegg mot Origi som kom seg fri. Divock Origi var bare et par centimeter unna å få en tå på ballen. City hadde en siste mulighet på hjørnespark på overtid, der tre City spillere får stå helt alene, uten at de får ballen i nettmaskene. Det endte med straffesparkkonkurranse.

Emre Can startet med å score på en panenka straffe, men etter det så gikk det dårlig for Liverpool. Fernandinho bommet på den neste straffen, og dermed hadde Liverpool et godt utgangspunkt. Lucas, Coutinho og Lallana bommet. Navas og Aguero scoret på sine straffer, og Yaya Toure kunne avgjøre det hele. Liverpool hadde et mål på fire straffer. City hadde to mål på tre straffer. Yaya Toure satte sin straffe, og City ble vinnere av Capital One Cup.