Matchvinner Lasogga: Hamburg slo Bielefeld

132
Hamburgs matchvinner Pierre-Michel Lasogga. Bilde: Wikimedia.

Takket være Pierre-Michel Lasogga vant Hamburger SV for første gang en hjemmekamp i 2. Bundesliga. Spissen var involvert i alle tre mål da Hamburg slo Arminia Bielefeld 3-0.

Etter en jevn begynnelse tok Hamburg ledelsen etter åtte minutter. Bielefelds keeper Stefan Ortega glapp ballen etter et hjørnespark etter lett hindring av Lasogga og David Bates. Lasogga headet ballen videre til Lewis Holtby, som stusset ballen i mål.

Deretter tok hjemmelaget kontroll og hadde ballen mest, men uten å skape store målsjanser. Det var Bielefeld som hadde sjansene. I løpet av omgangens siste fem minutter reddet Julian Pollersbeck først mesterlig mot Florian Hartherz’ frispark, og kort tid etter også mot Andreas Voglsammers svake avslutning fra en meget god posisjon. Under den andre redningen spilte keeperen ballen muligens med hendene utenfor feltet. Dommeren bestemte seg for å la den vanskelige situasjonen gå.

I andre omgang fortsatte kampen å være jevn. Begge lag hadde noen avslutninger som enten gikk forbi målet eller ikke var store utfordringer for keeperne.

Et kvarter før slutt økte Hamburg ledelsen. Keanu Staude mistet ballen i oppbygningen.

Hamburg spilte en fort og god overgang, og til slutt var det Lasogga som satte ballen i mål.

Bielefeld ga ikke opp til tross for baklengsmålet. Pollersbeck reddet Nils Seuferts langskudd, og Sven Schipplock traff tverrliggeren.

Etter 88 minutter ble kampen avgjort for godt. I sekstenmeteren ble Lasogga felt av Julian Börner. Det følgende straffesparket satte Lasogga sikkert.

– Gjenspeiler ikke kampen

– Vi visste at det kom til å bli vanskelig mot Bielefeld. Vi beveget oss bra den første halvtimen, men mistet kontroll mot slutten av omgangen. Hvis vi får 1-1 i denne perioden, kan det bli en helt annen kamp. Vi tok noen grep i pausen, og etter 2-0 var kampen avgjort. 3-0 gjenspeiler likevel ikke kampen, fordi Bielefeld spilte bra, analyserte Hamburgs trener Christian Titz.

Bielefelds trener Jeff Saibene vart ikke uenig i denne analysen.

– Det var en bitter kveld for oss. Resultatet ser tydelig ut, men jeg mener at det ikke helt gjenspeiler kampen. Vi får et uheldig baklengsmål og må jakte hele kampen deretter. Vi har to kjempemuligheter vi ikke utnytter, og til slutt har Hamburg kvalitet nok til å sette overgangene og vant fortjent. Dommeren blåste ikke vår vei i 50-50-situasjonene, men det var ikke avgjørende, mente han.

Etter den andre 3-0-seieren på rad ligger Hamburg nå med seks poeng på tredje plass. Bielefeld har to poeng mindre og er å finne i tabellens nedre halvdel.