Matchvinner Moi: Norge med fortjent seier mot Bulgaria

147

(Norge – Bulgaria 1-0) Norge vant «skjebneskampen» mot Bulgaria på Ullevaal. Moi Elyounoussis scoring sikret det norske laget en meget fortjent seier. Norge kan dermed fortsatt vinne sin gruppe i Nations League.

Norge spilte offensivt fra begynnelsen. Backene Omar Elabdellaoui og Haitam Aleesami deltok ofte med smarte løp i angrepsspillet. Samtidig fungerte også den norske gjenvinningsfasen veldig bra, slik at Bulgaria kun sjeldent hadde ballen i Norges halvdel og ikke kom til en eneste målsjanse før pausen.

Norge, derimot, hadde sin første sjanse etter ti minutter. Ole Selnæs spilte en fin pasning på Alesaami. Bekken spilte ballen videre, og Joshua King blåste ballen over mål fra god posisjon. Ti minutter senere rakk Tarik Elyounoussi akkurat ikke Elabdellaouis pasning foran mål etter en fin ball av Stefan Johansen.

Norge fortsatte med fint angrepsspill og med å kreere sjanser. King hælflikket ballen videre mot Moi Elyounoussi. Sistnevnte siktet mot krysset, men ballen gikk akkurat utenfor. Kort tid senere var ballen bak Plamen Iliev. Kings mål ble dog korrekt annullert for Tariks angrep på keeper.

Etter en halvtime tok Norge en fortjent ledelse. Tarik sendte en fin pasning i feltet til Elabdellaoui. Backen slo pasningen foran målet og Moi scoret fra kort hold.

Bulgarsk løft – Kings kjempebom

Etter pausen løftet Bulgaria seg og Norge var ikke like dominerende som i første omgang, selv om hjemmelaget fortsatt styrte kampen. Ivelin Popov kom til to halvsjanser. Til tross for det ble det aldri virkelig farlig for Rune Jarstein, hovedsakelig på grunn av sterkt norsk forsvarsspill i alle ledd.

Offensivt var heller ikke de norske angrepsspillerne særlig farlige i andre omgang. Særlig etter overganger kom Norge noen ganger i gode posisjoner, men dårlig presisjon eller feile valg stod lenge i veien for norske målsjanser.

Sju minutter på slutt måtte King avgjøre kampen. Etter et frispark var Iliev på bærtur og Sigurd Rosted headet ballen videre til King. Spissen trengte bare å bredside ballen i åpent mål fra fire meter, men bommet halvveis på ballen som trillet forbi målet.

Kings kjempebom ble kampens siste mulighet, og Norge vant kampen. Både Bulgaria og Norge har dermed ni poeng etter fire kamper, men Bulgaria har fortsatt best målforskjell. Sine siste kamper i gruppespillet spiller Norge borte mot Slovenia og Kypros i midten av november.