Mesterliga 3. Runde – Grupper A-D

150

Spennende tredje runde i Champions League med målfester og noen overraskende resultater.

Gruppe A

Manchester United vinner uten å imponere i Portugal. Matchvinner for de «Røde jævlene» er ungutten Marcus Rashford, men han må dele æren med keeper Mile Svilar som debuterer i Mesterliga sammenheng  med en gedigen tabbe. Rashford lemper inn en tam frispark fra venstresiden, unggutten feilvurderer ballens bue og gripper ballen, når den er over streken.

Mens United sliter, fortsetter Basel å imponere. Sveitserne slår CSKA i Moskva 2-0. Taulant Xhaka sender sveitserne i ledelsen i første omgang og kampen kunne ja blitt punktert tidlig allerede etter hvilen, men dommer velger å annullere målet til Ajetis for en tvilsom offside.
Likevel er 0-2 bare utsatt. Innbytter Dimitri Oberlin (inn for Moi Elyounoussi) sikrer tre poeng med en rask kontring noen minutter før slutt.

Manchester United topper gruppen med 9 poeng som forventet, selv om kveldens forestilling ikke var noe å skryte av.
Derimot har Basel løftet seg etter tapet i første runde og sitter på andreplass med 6 poeng. Benfica har hittil vært turneringens skuffelse. 0 poeng og litt som antyder at de kan snu trenden.

Gruppe B

PSG leker med Anderlecht. Hele angrepstrio scorer, pluss Di Maria, i en kamp som liknet på en treningsoppgjør. Hvis konfliktene i garderoben ikke er løste, var spillerne ganske gode i å skjule dette på bane. Samarbeidet var greit nok og alle så ut som om de hadde det gøy sammen.

Spillegleden er tilbake i München også etter et omdiskutert trenerbytte. Müller finner nettmaskene igjen med en lett tap-inn. Kimmich sitt og kveldens andre med en kraftig heading på Comans presis innlegg etter en halvtime.
I andre omgang punkterer Hummels kampen på corner og alt er godt igjen i Bayern.

Ganske akademisk gruppe. PSGs storseier mot Bayern har trolig avgjort første- og andreplass allerede.
Celtic og Anderlecht kan bare kjempe for tredje og håpe topplagene er godhjertete i returkampene.

Gruppe C

I ettermiddag kaster Atletico Madrid bort en gyllen mulighet til å melde seg tilbake inn i strid om avansement. Uavgjort i Aserbajdsjan er nesten utilgivelig og kan være kostbar til slutt.

Chelsea tar Roma med storm på Stamford Bridge og leder 2-0 etter 37 minutter, takket være David Luiz og Eden Hazard.
Gjestene gir seg ikke og finner en plutselig redusering med Kolarov, helt mot spillets gang. Conte virker nervøs og han har god grunn til dette. Roma presser etter pause og snur kampen i fire minutter. Edin Dzeko utligner med en lekker volley på en 40-meter pasning og scorer 3-2 med en utagbar heading.
Stadion blir stum, men Hazard redder poenget fem minutter senere. I siste kvarter prøver begge lagene å finne et mål til, men trøtte bein og slitne hoder hjelper ikke. Poengdeling fungerer like bra for begge klubber.

Chelsea topper gruppen med 7 poeng, 2 over Roma. Atletico ligger tredje med bare 2 og kommer til å trenge noe virkelig imponerende for å gå videre.

Gruppe D

Begge favorittene prøver å gjøre det vanskelig for seg selv.

Et komisk selvmål sender Barça allerede foran. Da scorer Gerard Piqué åpenbart med hånda. Det er ikke kampens andre mål, men det er jo det andre gule til midtstopperen. Olympiacos legger nesten ikke merke til at de er 11 mot 10, for Barça spiller like bra. Messi dobler ledelsen med en lekker frispark og serverer det tredje til Lucas Digne.
Grekerne reduserer på corner på tampen men det er altfor sent.

Juventus har det mye vanskeligere hjemme mot Sporting.
En ny forsvartabbe tillater Gelson Martins å gå én mot én med Buffon. Keeper redder men ballen treffer Alex Sandro og triller i mål.
Miralem Pjanic utligner med kveldens beste frispark ved halvtimen, men hjemmelaget sliter å ta grep på kampen.
10 minutter før slutt kommer Douglas Costa inn som offensiv venstreback. Det er Allegri sin siste, desperate forsøk og det fungerer umiddelbart.
Innlegget til Mandzukic er perfekt og spissen stuper for å heade 2-1 inn. Juventus slipper unna med skrekken men mini-krisen er ikke forbi.

Som i Gruppe A, har vi en 9-6-3-0 situasjon. Barça er videre, sannsynligvis som nummer 1. Juventus har en stor sjanse til avansere, men returoppgjør i Portugal kan bli vanskelig, spesielt hvis de fortsetter å virke så usikre som i kveld.