Mexico holder kurs mot åttendedelsfinalen etter seier mot Sør-Korea

154

Mexico er nære å kvalifisere seg til åttendedelsfinalen. Etter scoringer av Vela og «Chicharito» Hernandez vant laget 2-1 mot Sør-Korea. For Sør-Korea scoret Son ved et fint langskudd. Asiaterne kan være ute av VM etter kampen mellom Tyskland og Sverige i kveld.

Det ble en treg start på kampen. Mexico hadde ballen mest og kontrollerte midtbanen, men Sør-Korea stengte rommene og lot ikke Mexico komme til avslutninger. Sør-Korea, på sin side, satset på lange pasninger i bakrommet og overganger, men spilte for unøyaktige pasninger.

Først etter rundt 20 minutter tok kampen seg opp. Son ble blokkert to ganger i sekstenmeteren etter en fin pasning i bakrommet, og Ji headet over målet etter et hjørnespark.

Mexicos ledelse oppsto med god hjelp av sørkoreanerne. Jang spilte hands i sekstenmeteren uten nød, og Vela satte straffen i mål.

To minutter senere reddet Jo mot Layun, og rett før pausen skjøt Lazano over målet. På den andre siden ødela Son en potensiell mulighet med en dårlig berøring, slik at Mexico ledet 1-0 til pausen.

Heller ikke i andre omgang ble det mange muligheter i starten. Sør-Korea slet med dårlig oversikt i oppbygningen og fant sjelden spillerne som hadde vunnet dem en del rom. Mexico hadde generelt for mange feilpasninger.

Etter rundt et kvarter begynte Sør-Korea å bli mer offensive og å stå og presse høyere, og åpnet dermed rom for Mexico som kom til flere gode muligheter. Jo reddet mesterlig mot Guardrado, Lazano ble blokkert i siste øyeblikk, og Vela bommet på lengste kryss.

Det var ikke overraskende at Mexicos andre scoring kom i denne fasen, og etter en overgang. Mexicanerne havnet i en 3-mot-2 situasjon, Vela spilte gjennom Hernandez, og «Chicharito» overlistet Jo.

Mexico gjorde deretter ikke mer enn nødvendig, men lot ikke Sør-Korea komme til muligheter. Den eneste farlige situasjonen oppstod etter en katastrofal pasning av Marquez, men ble klarert til slutt. På overtid klarte Son å score Sør-Koreas første mål i årets VM da han satte et langskudd vakkert i lengste hjørne.

Mexico har seks poeng og har gode muligheter til å vinne gruppen. I sin siste kamp spiller Mexico mot Sverige. Sør-Korea har fortsatt null poeng, og kan ryke ut av VM allerede i kveld, hvis Sverige tar poeng mot Tyskland. Tyskland er også Sør-Koreas neste motstander.