Nedrykksduellen ender målløst

243
Freiburg-trener Christian Streich ligger fortsatt på 16. plass. Bilde: Ctruongngoc, Wikimedia.

I en svak kamp skiltes Freiburg og Hamburg uten mål. Dermed er begge lag fortsatt i stor fare for nedrykk.

Den første kampen i 14. runde i Bundesliga fant sted fredag kveld mellom Freiburg (16. plass) og Hamburg (15.). Dermed var det duket for en ekte nedrykksduell på Schwarzwald-Stadion. Selv om lagene ligger langt nede på tabellen, vant begge lag sine kamper i forrige runde. Freiburg slo Mainz 2:1, og Hamburg beseiret Hoffenheim 3:0.

Begge lag ønsket å starte en seiersrekke, men til tross for det utviklet det seg en kamp uten store høydepunkter. Freiburg hadde ballen oftest, og hadde flest avslutninger, men både Nils Petersen (10. minutt) og Christian Günter (17.) traff kun utsiden av nettet. Utenom dette var det først og fremst langskudd Freiburg kom med, men uten å true målet. Den største sjansen i første omgang hadde likevel Hamburg, da Aaron Hunt kom til en avslutning fra 11 meter. Freiburg-keeperen Alexander Schwolow klarte å redde det unøyaktige skuddet.

I andre omgang var Freiburg fortsatt best, og hadde noen muligheter. Etter 52 minutter klarte Yoric Ravet å overvinne Christian Mathenia i Hamburg-målet, men målet ble korrekt annullert på grunn av offside. De siste 20 minuttene fantes det ingen flere høydepunkter, og en alt i alt svak kamp endte målløst.

Freiburg har nå 12 poeng på 16. plass, og spiller neste nedrykksduell borte mot siste plass Köln neste søndag. Hamburg ligger på plassen foran Freiburg, med 14 poeng, og tar imot Wolfsburg neste lørdag.