NM 5.runde: Vålerenga sendte Rosenborg ut av Cupen – vant 2-1 på Lerkendal

218

Rosenborg tok ledelsen ved Milan Jevtovic etter 12 min, men etter 43 min scorer Vålerengas Aron Leonard Dønnum via Birger Solberg Meling, og lagene går til pause på stillingen 1-1.

Henrik Kjelsrud Johansen blir matchvinner når han etter 74 min, scorer 2-1 målet til Enga og sikrer en semifinalebillett. De fleste av de 9195 tilskuere på Lerkendal stadion gikk meget skuffet hjem.

De øvrige kampene:

Mjøndalen – Sarpsborg 08 1-2

Mjøndalen tar ledelsen ved Quint Arie Jansen etter 33 spilte minutter, og det er pauseresultatet. Kristoffer Zachariassen utligner til 1-1 når uret viser 66 min, og 5 min før slutt, blir Tobias Heintz matchvinner for Sarpsborg 08, og laget er klare for semifinalen.

2244 tilskuere på Isachsen stadion

Lillestrøm – Stabæk 3-1

Hjemmelaget tar ledelsen ved Aleksander Melgalvis Andreassen etter 21 min, men 8 min senere, utligner John Hou Sæter til 1-1 for Stabæk. Det blir pauseresultatet. Marco Tagbajumi fikser ny ledelse for Lillestrøm når klokka passerer 56 min, og i minuttet etter, for Stabæk sin spiller, Andreas Schjølberg Hanche-Olsen direkte rødt kort (hadde gult kort tidligere i kampen). På overtid setter Fredrik Krogstad inn 3-1 målet og Lillestrøm vinner fortjent og er klare for semifinalen.

2937 tilskuere var tilstede på Åråsen stadion

Molde – Kristiansund 2-1

Bortelaget tar overraskende ledelsen 1-0 etter 8 min ved Benjamin Stokke! Det blir pauseresultatet. Kvarteret før slutt, utligner Erling Braut Håland til 1-1 for Molde og skaper ny spenning i kampen. 3 minutter senere, scorer bortelagets spiller, Nikita Baranov selvmål, og Molde har snudd kampen og leder 2-1, noe som blir sluttresultatet.