NM: Kråkerøy nesten med ny bombe i Fredrikstad

495
Oslo, Ullevaal 16. mai 2016, Vålerenga møtte Haugesund i Tippeligaen runde 11, Kampen endte 0-1. Oslo, Ullevaal, 16. mai 2016 FOTO: Anders Grydeland - Grydis.no

Vålerenga tok oppskriftsmessig ledelsen på Fredrikstad stadion og økte også senere ledelsen til 2 – 0, da våknet Kråkerøy og skapte ny spenning i kampen.

Det sies at det er skummelt å lede en kamp 1 – 0, men det er tydeligvis også skummelt å lede med to mål, hvertfall når man skal møte Kråkerøy til cupdyst i Norgesmesterskapet. Det skal gå hele 13 minutter før vi får dagens første sjanse til Vålerenga, etter at Kråkerøy har tatt et innkast får VIF ballen og kan kontre, de fosser fremover og spiller tilslutt frem Zahid som kommer fra kanten og trekker innover, han prøver å skyte men ballen går over målet til Kråkerøy keeperen. Kampen bølger frem og tilbake og etter 19 minutter er Kråkerøy farlig nære på å ta ledelsen, men VIFs keeper henger med og får ryddet unna.

Så etter 28 minutter smeller det, Vålerenga får corner og Zahid går ut for å legge den inn, Zahid får tredd ballen inn i feltet og Kråkerøy får ikke klarert ballen unna for der dukker Henrik Kjelsrud Johansen opp, han gjør ingen feil og får headet ballen i målet og Vålerenga går i ledelsen på Fredrikstad stadion. Det skal ikke gå lenge før Vålerenga får nok en ball i nettmaskene bak Kråkerøys keeper. I det 31 spilleminuttet får VIFs Lindkvist ballen og han spiller frem Ejuke på kanten, VIF spilleren legger inn til Zahid som prøver seg på et skudd fra 16 meteren og ballen går inn via høyre stolpe og i mål, dermed leder VIF 2 – 0 på stadion. Kråkerøy vil forøvrig ikke gi seg enda og etter 37 minutter er de nære på å redusere, Eirik Laabak får ballen og fyrer løs men ballen får Vålerengas keeper Sandberg slått unna via tverrliggeren og ut, nære på for Kråkerøy igjen! Flere mål blir det ikke og lagene går til pause med en 2 – 0 ledelsen til Vålerenga.

Så våknet Kråkerøy igjen!

Kråkerøy gjør et bytte i pausa si, de bytter ut Anders Holberg og kaster innpå Tobias Faye Knudsen, noe som viser seg å være et godt bytte av Kråkerøy keeper Jon Hermansen.

For Faye Knudsen bruker kun ett minutt på å vise seg frem, Kråkerøy kommer fremover og Knudsen ser at Oliver Alphonso er på vi gjennom VIF forsvaret, Knudsen trer ballen gjennom til Alphonso som kommer alene med Vålerengas keeper, der gjør han ingen feil og setter ballen iskaldt i mål og dermed blir det 1 – 2 og ny spenning i kampen. Like etter, etter 52 minutter, er det Lindkvist sin tur. Han blir spilt fri av Zahid på skrått hold og han prøver å skyte, han treffer istedet en Kråkerøy-spiller som får slått ballen ut og til corner. Den corneren blir det ingenting ut av.

Så etter 74 minutter eksploderer det på Fredrikstad stadion. Kråkerøy får corner etter at Kjelsrud Johansen stanger unna et frispark. Andreas Nygaard går ut for å slå det inn, ballen treffer Sivert Thorsen sitt hode og han kan bare heade inn utligningen bak en utspilt Sandberg i VIF målet, Kråkerøy har kommet tilbake og VIF lurer nok på hva som har skjedd i pausa på stadion.

Kråkerøy har nå våknet til live og etter 83 minutter er de nære på å gå i ledelsen, de får en corner som igjen blir slått bra inn av Nygaard, den treffer Thorsen igjen som header rett på keeper som må gi retur. I returen klarer en Kråkerøy-spiller å ikke få styrt ballen ordentlig og han header rett over VIF sitt mål, nære på at Kråkerøy nå går opp i 3 – 2.Det blir ikke flere mål og dermed går lagene nå til ekstraomganger.

I første ekstraomgang starter Vålerenga best, Zahid får ballen etter ett innlegg fra Kjelsrud Johansen, Zahid lader skuddfoten og skyter men ballen går tilside for målet. Så er det Kråkerøy sin tur og nevnte Thorsen er på farta igjen men også han skyter utenfor målet. Rett før første ekstraomgang er over er Vålerenga nære på å gå i ledelsen, men her er keeper Svendsen med på notene og får ryddet unna.

Fem minutter inn i andre ekstraomgang er Vålerenga nære nok en gang, men VIFs Borchgrevinks skudd forsøk treffer en Kråkerøy-spiller og går tilside for målet. Så to minutter senere får Vålerenga straffe etter en hands i feltet. Vålerengas Ghayas Zahid trer frem for å ta det og fyrer løs fra krittmerket, Marius Svendsen derimot er med på notene og får ryddet unna. Det blir ikke flere sjanser eller flere scoringer og kampen går nå til straffespark.

Svendsen den store

Første som skal ta straffesparket blir Kråkerøys Eirik Laabak, han er sikker fra krittmerket og setter ballen i det venstre krysset. Så er det duket for Vålerengas Herman Stengel, han trer frem og gjør seg klar og fyrer løs, men igjen er Marius Svendsen med på notene og redder straffesparket.

Så er det Kråkerøys Vetle Nilsen sin tur til å gjøre seg klar, han skyter til høyre men Sandberg er med og får reddet unna. Så er det Kjelsrud Johansen som treffer før Tobias Faye Lund scorer for Kråkerøy. Så er det Tollås Nation sin tur. Han gjør seg klar å sender avgårde en svak avslutning som Svendsen redder nok en gang, tre straffespark har keeperen reddet i ettermiddag!

Så er det Kråkerøy sin tur igjen, men denne gangen så bommer Jørgen Magnussen og skyter i det venstre hjørnet, også der er Sandberg med og rydder unna. Så er det Zahid sin tur og denne gangen treffer han midt i målet mens keeper går mot venstre side i målet. Så er det kaptein Aleksander Syversen i Kråkerøy sin tur. Syversen prøver å sette ut Sandberg med å skyte lavt i sitt høyre hjørne men keeperen er med og redder unna, dermed kan Enar Jææger avgjøre det hele og det gjør han i det Svendsen går motsatt vei på skuddet, dermed vinner Vålerenga 5 – 3 på straffesparkkonkurranse og går videre til 3 runde i cupen.

Stolt trener

Det var en stolt Kråkerøytrener Jon Hermansen som ble intervjuet av Fredriksstad blad på facebook etter kampslutt, til de kunne han fortelle:

– Akkurat nå er jeg veldig tom og lei meg for at vi ryker på straffesparkkonkurranse, det er mye tilfeldigheter og kunne like gjerne vippet i vår favør men guttane gjør en kjempeinnsats.

– De guttane er helt utrolige i forhold til innsats, jobb og ære. Vi drømmer alltid det gjør vi, men realistisk så skal det være nivåforskjell på lagene, men når vi skaper så mye målsjanser på de og går fra 0 – 2 til 2 – 2, ja det varmer avslutter treneren.