NM Kvalik: Bjørnevatn IL vant 4-3 over Kirkenes IF e.e.o.

678
Branko Darmanovic ble kampens store spiller med hat-trick og en assist da Bjørnevatn IL vant 4-3 over Kirkenes e.e.o. Foto: Bjørnevatn IL på facebook

Bjørnevatn IL og Kirkenes IF tok turen til Finnmarkshallen i Alta der lagene skulle møtes i NM kvalikkamp. Bjørnevatn IL var favoritt før kampstart. Laget rykket opp til Norsk Tipping-ligaen ifjor etter å ha vunnet 4.div.

Vanligvis når Kirkenes og Bjørnevatn møtes til lokaloppgjør, er det ti kilometer mellom lagenes hjemmebaner. En kjøretur på omtrent 15 minutter.

På grunn av vinter og mangel på haller i Finnmark, måtte begge lagene sette seg i biler og kjøre 460 km til Finnmarkshallen i Alta for å spille NM-kvalik lørdagen. En tur på godt over seks timer hver vei!

I den første kampen i årets NM, kom Bjørnevatn IL best i gang med scoring ved debutant Aleksandr Babachin etter 23 min. Men Kirkenes svarer kort tid etter når Audun Grønbech Bednarczyk utligner til 1-1 når tidsuret viser 26.min. Jørgen Nilsen Jerijærvi scorer i det 39.min for Kirkenes, og dermed står det 2-1 ved pause.

Bjørnevatn IL utligner til 2-2 etter 74.min ved Branko Darmanovic, også en debutant som kom fra Norild IL for kort tid siden. Samme spiller, fører Bjørnevatn IL opp i en 3-2 ledelse når kampuret viser 80.min. Men på overtid, scorer Donatas Montvidas selvmål og det står 3-3! Samtidig blir Kristoffer Pettersen utvist når han får sitt andre gule kort i kampen, og Bjørnevatn IL er redusert til 10 mann.

«Jeg er en enkel gutt fra Skedsmo»; Intervju med Arne Scheie

I det 98.min, faller avgjørelsen når Branko Darmanovic scoret sitt tredje mål og dermed hat-trick for Bjørnevatn IL, som dermed vinner 4-3 over naboen Kirkenes. Branko Darmanovic hadde forøvrig assist til scoringen til Aleksandr Babachin.

50 tilskuere var møtt frem til denne første kvalikkampen i NM 2018. De øvrige kampene spilles fra 14.mars.

Vil du være med på vår storsatsing?

Vi har fått følgende kampanalyse fra Bjørnevatn ILs spiller, Dan Michael Randa: Kampen ble som lokal derbyer mellom Kirkenes og Bjørnevatn pleier å bli: Fullt av dueller og høyt tennings nivå, noe som kortstatistikken viser. 1.omg er veldig jevn, vi (BIL) tar ledelsen etter en dødball. Debutant Alexandr Babachin scorer sitt første for BIL. (kommer forøvrig fra Kirkenes IF.) Fram til da er det lite målsjanser begge veier. Kirkenes våkner etter målet og er veldig effektiv i kontringsspillet. Da Bjørnevatn har et lite overtak på ballinnehav klinker dem inn 2 kjappe mål og dem går til pause med 1-2. En svak 1.omg fra våres side. Trener Anton Romanov bruker pausepraten godt og får liv i guttan. 2.omg starter mye bedre, Bjørnevatn spillere er virkelig på, vinner mye dueller og har stort ballinnehav. Får så et straffespark som en annen debutant får sjansen på, Branko Darmanovic (kommer fra IL Norild.) Utligner til 2-2. Branko er ikke ferdig og setter inn 3-2 etter vakkert angreps spill like etter.

Bjørnevatn legger seg litt tilbake i banen da det nærmer seg slutten og gjør noen taktiske bytter. Så like før slutt med mange slitne føtter pådrar våres høyreback på seg sitt 2. gule kort og dermed utvisning. Utrolig nok får Kirkenes fordel i situasjonen og sjansen ender med hjørnespark. Da trekker dommer opp det røde. På følgende corner er en Bjørnevatn spiller max uheldig, bommer på ballen og sleivsparker den i eget mål. 3-3 og tid for ekstra omganger. Kirkenes er små farlige på kontringer jevnt utover hele kampen mens Bjørnevatn har litt mere innehav. Ekstraomgangene preges av mange slitne føtter. Lite som skjer før mot slutten av 1. ekstraomgang. Branko Darmanovic er flyttet opp som enslig spiss, mottar ballen fra 40 meter ca og flikker ballen rundt midtstopperen og i løpeduellen mot backen er han overlegen. Alene med keeper er han iskald å fullfører sitt hatrick, 4-3

I 2.ekstra omgang blir Bjørnevatn veldig baktung med 10 mann. Det handler nå om å få tiden til å gå og holde tett bakover. Kirkenes kommer til sjanser men Sarunas har en viktig matchvinner redning på en heading fra 5-6 meter. Bjørnevatn holder ut tiden og går videre på dramatisk vis. For en kamp og opplevelse, avslutter Randa til fotballnerd.no