Nordtveit-scoring da Hoffenheim tok poeng i Donetsk

145

Håvard Nordtveit var blant målscorerne i TSG 1899 Hoffenheims første Champions League-kamp noensinne. Kampen mellom ukrainske Sjakhtar Donetsk og den tyske klubben endte til slutt 2-2.

Nordtveit scoret sju minutter før pausen og sendte Hoffenheim på nytt i ledelsen. Den norske landslagsspilleren utnyttet en tabbe av Andrej Pyatov og headet ballen i mål etter et hjørnespark. Dermed sikret Hoffenheim seg en 2-1-ledelse til pausen.

Ledelsen til pausen var fortjent. Bortelaget presset aggressivt og spilte ballen kjapt framover. Dette ble belønnet etter kun fem minutter. Leonardo Bittencourts fine pasning etter en overgang lobbet Florian Grillitsch over Pyatov.

Selv om Donetsk etter hvert kom seg bedre inn i kampen og ble farlige, var det fortsatt Hoffenheim som hadde de beste mulighetene. Likevel utlignet vertene etter 26 minutter. Ismaily fintet ut Nordtveit og sendte ballen i lengste hjørne. Ti minutter senere gjorde nordmannen opp for seg og scoret Hoffenheims andre mål for dagen.

I andre omgang tok det rundt ti minutter før Donetsk begynte å sette press på Hoffenheim-forsvaret. Hjemmelaget hadde tatt styringen, men kom først til sjanser i kampens siste kvarter.

Ti minutter før slutt kom utligningen. Taison spilte ballen til Maycon som stod tjue meter foran målet. Sistnevnte hamret ballen i nederste hjørne med et fint skudd.

Donetsk jaktet deretter den tredje scoringen og hadde en siste kjempemulighet, men uten å score. Dermed endte kampen til slutt med en fortjent poengdeling.