Norge rykket opp i Nations League

391

(Kypros – Norge 0-2) To Kamara-scoringer sikret Norge seieren mot Kypros og opprykk til B-ligaen i Nations League. Samtidig har det norske laget en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM i 2020.

Før kampen hadde Norge og Bulgaria like mange poeng. Norge hadde målforskjell på 5-2, mens Bulgaria hadde 6-4. Dermed måtte Norge minst matche Bulgarias resultat mot Slovenia.

I første omgang skapte Norge lite og Kypros så godt som ingenting. Bortelaget dominerte kampen, men klarte stort sett ikke å bryte ned det kypriotiske forsvaret.

Etter ni minutter burde Norge dog ha fått straffe. Ola Kamara headet på mål, og ballen traff hånden til Kostas Laifis. Dommeren blåste ikke.

I løpet av omgangen hadde både Markus Henriksen og Mohamed Elyounoussi én avslutning fra farlig hver, men begge bommet på mål.

Kypros var harmløse og skapte ingenting ut ifra åpent spill. Hjemmelaget ble farlig én gang etter et hjørnespark, uten at det ga uttelling.

Omgangens fineste angrep førte til Norges ledelse etter 35 minutter. Nordtveit slo en lang pasning i bakrommet. Omar Elabdellaoui headet ballen videre til Ola Kamara. Spissen satte ballen enkelt i mål.

Tre minutter etter pausen slo Kamara til på nytt. Ole Kristian Selnæs slo et hjørnespark mot bakerste stolpe. Der stod Kamara umarkert og scoret fra kort hold.

Kort tid senere ble Kamara spilt gjennom. Han prøvde å sentre ballen til Moi, men Southampton-spilleren klarte ikke å få ballen på mål.

Deretter skjedde det lite de neste 25 minuttene. Norge så fornøyde ut med resultatet, mens Kypros ikke klarte å skape noe som helst.

Først da Bulgaria tok ledelsen mot Slovenia ble Norge mer offensive igjen, og Lars Lagetbäck byttet inn Alexander Sørloth.

Sørloth bommet – Moi utvist

Kort tid senere hadde innbytteren en kjempemulighet til å øke ledelsen. Kamara ble spilt gjennom og spilte ballen videre til Sørloth. Spissen tok en ny berøring i stedet for å avslutte på første, mistet balansen og fikk ikke kraft bak skuddet.

Nesten samtidig utlignet Slovenia mot Bulgaria. Dermed var gruppeseieren så godt som sikret for Norge, men gjestene fortsatte likevel å spille offensivt. Norge vant ballen dypt i Kypros’ halvdel. Selnæs gikk mot mål og ble felt av Valentinos Sielis. Dommeren utviste kyprioten – en tvilsom avgjørelse.

Sørloth burde ha økt ledelsen to minutter før slutt. Martin Ødegaard gikk alene mot keeper etter Selnæs’ fine pasning. Konstantinos Panagi reddet, men returen havnet hos Sørloth. Spissen bommet på åpent mål.

Moi Elyounoussi sørget deretter for en liten stemningsdemper i den nordle leiren. I kampens siste ordinære minutt fikk England-proffen sitt andre gule kort etter en meget unødvendig takling.

Ettersom kampen mellom Bulgaria og Slovenia endte 1-1, holdt 2-0-seieren til opprykk og en ekstra sjanse til å komme seg til EM.