«Norske» Groningen tok et sterkt bortepoeng mot PSV Eindhoven med 10 mann

Dramatikk og 10 minutter overtid var en del av ingrediensene på Phillips stadion i Eindhoven.

Groningen var en mann mindre i en time, men Ruben Yttergård Jenssen og Alexander Sørloths Groningen holdt topplaget PSV til uavgjort, og kunne innkassere sitt første poeng i årets Eredivisie.

Juninho Bauna fikk sitt andre gule kort etter 34 minutter og dermed marsjordre, dermed måtte Groningen spille resten av kampen med 10 mann. Oppgaven så dermed formidabel ut for Groningen.

I tillegg blåses det straffespark til PSV like før pause, men Luuk de Jong brenner den og lagene går i garderoben på stillingen 0-0.

PSV dominerte kampen, spesielt i 2.omgang og Groningen har knapt en avslutning på mål, men godt defensivt arbeid fra Groningen sin side gjør at resultatet blir 0-0.

PSV går dermed på sitt første poengtap denne sesongen.

Yttergård Jenssen har fått en sentral rolle på midtbanen til Groningen. Han oppsummerer kampen slik:

– Det er jevnt i starten av kampen. Det røde kortet gjør det vanskelig for oss. Da var det bare å kjøre FIFA innstilling med «Park the bus». Vi hadde faktisk mulighet til å kontre inn 0-1, 6 minutter på overtid. Vi kommer to mot en. Men kanten våres får ett dårlig touch, sier Yttergård Jenssen til Fotballnerd.no

Det ble flere stopp i spillet og dommer la til hele 10 minutter tilleggstid.

– Beinhard jobbing og ett deilig poeng for oss og fansen. Totalt 10 minutter overtid i kampen er hardt.

Overgangen fra 2.Bundesliga til Eredivisie har gått fint

– Overgangen har gått fint. Annerledes fotball og det er fokus på andre ting! Nye lagkamerater og nye relasjoner som skal skapes, avslutter Yttergård Jenssen.

PS: Alexander Sørloth ble byttet inn i det 62.minutt og var med på å skape noen farligheter foran PSV sitt mål.