NT-ligaen avd. 5: Resultater og kampfakta 1.runde; Stjørdals-Blink vant hele 6-1 over Mo IL

372

Stjørdals-Blink åpnet med hele 6-1 seier (4-1) over Mo IL i serieåpningen 2017. Her følger et referat fra kampen signert Terje Craig: – Blink fikk den best tenkelige start på årets sesong. Allerede etter 45 sekunder tok Blink ledelsen. Et angrep ble rullet opp på høyresida, og etter et par blokkerte forsøk fikk Sander Kartum dunket ballen i mål til 1-0.

Men, gutta hadde litt høye skuldre og Mo tok umiddelbart tak i kampen igjen. I det 6 minutt fikk Mo-kaptein Kim Andre Råde gå upresset fram mot ca 20m, og hans knallharde skudd satt limt helt inne ved stolpen og utligningen var et faktum.

Etter dette var det noen minutter med mange feilpasninger hos begge lag, men i det 17 minutt fikk Blink roen igjen. Et raskt angrep ble rullet opp på venstresiden, og venstreback Markus Hermo dunket inn en retur fra et blokkert skudd og 2-1. Så ble det Sondre Hopmark Stokke-show… Først vendte han seg fri på 5 meters hold og dundret inn 3-1 over hodet på Mo-keepern i det 21 minutt. 6 minutter senere dunket han inn 4-1 med en hel-volley fra 8-9m. To flotte angrep og to flotte mål. Flere flotte angrep fulgte utover, men lagene gikk til pause med 4-1.

Etter pause var Blink-dominansen total, men det drøyde før 5-1 satt i nota. I det 65 minutt dro Jørgen Sollihaug opp et angrep på venstresida, og hans harde innlegg satte Nedzad Sisic kontant i mål fra kort hold ved bakre stolpe. Blink benyttet seg av alle sine innbytter, og Anders Nygaard som kom inn for Børge Sonflå i det 59 minutt, fikk stå helt uforstyrret å sikte seg inn i det 81 minutt. Han sendte avgårde en hard og presis markkryper som gikk inn helt borte ved stolpen, og 6-1 var et faktum.

Blink virket stort sett solide bakover, noen småskumle ballmist på midtbanen ville muligens blitt hardere straffet mot bedre motstand. Framover på banen var det mye å glede seg over.

I kampen mellom Verdal og Sverresborg, som endte 4-2, ble det scoret hele 4 mål fra det 87.min (!) hvorav 3 mål på overtid. Her et sitat fra avisen Trønder-Avisa: – Hjemmelaget hadde klart mest energi og fart i den siste fasen av kampen, og kvarteret før slutt satte David Weatherston inn 2-0 etter å ha blitt spilt vakkert igjennom.

Sverresborg forsøkte å trykke på i sluttminuttene og fire minutter før full tid kriget Jonas Næss Nilsen ballen i mål. Reduseringsmålet sørget for en svært nervepirrende avslutning. Gjestene presset på, men det var vertene som kunne juble. På overtid satte Hans Kristian Nordvoll spikeren i kista på vakkert vis, da han klemte til fra 16-meteren. Ballen suste i nettmaskene og sørget for at Verdal ledet 3-1. Nordvoll ga seg ikke med dette. Minuttet senere noterte hans seg for sitt andre mål for dagen. Jonas Frøner fikk inn et trøstemål helt på tampen, men Verdal vant kampen 4-2, sitat slutt. Les mer om kampen her: Verdal – Sverresborg i Trønder-Avisa

Resultater 1.serierunde:

Molde 2 – Strindheim 3-0 (M: Braut Håland 7,17, Rotlid 50)

Mosjøen IL – Træff 0-1 (T: Kotlica 34)

Stjørdals-Blink – Mo IL 6-1 (SB: Kartum 1, Hermo 17, Hopmark Stokke 21,27, Sisic 65, Nygaard 81 /M: Kristiansen Råde 6)

Orkla – Kolstad 3-1 (O: Helgetun 18,38, Røen Halle 20/K: Trøen 39)

407 tilskuere på Orkdalsbanken Stadion fikk se alle målene scoret i 1.omg.

Steinkjer – Tillerbyen 0-1 (T: Arvidsønn Myren 55)

322 tilskuere fikk se at Aron Arvidsønn Myren ble matchvinner for Tillerbyen på Guldbergaunet stadion

Verdal – Sverresborg 4-2 (V: Engesvik 64, Weatherston 76, Nordvoll 90,90 /S: Næss Nilsen 87, Tømmerdal Frøner 90)

Verdal ledet 2-0 til det 87.min, da reduserer Sverresborg til 2-1. Så scorer Hans Kristian Nordvoll 3-1 og 4-1 i det 90.min, før Jonas Tømmerdal Frøner reduserer til 4-2 på overtid. Helt vill avslutning på en fotballkamp!

Junkeren – Rosenborg 2 1-1 (J: Tømmerås 39 / R: Dahl Reitan 90)

Rosenborg 2 utlignet til 1-1 helt på slutten ved Erlend Dahl Reitan. Først nettet Gaute Tømmerås for Junkeren etter 39.min.

2. serierunde spilles slik:

21/4: Tillerbyen – Orkla

Oppgjøret ifjor endte 2-2, mens Orkla vant hele 4-0 hjemme.

21/4: Sverresborg – Molde 2

22/4: Rosenborg 2 – Mosjøen IL

22/4: Mo IL – Steinkjer

22/4: Træff – Stjørdals-Blink

sist lagene møttet til seriespill, var i 2015, og da vant Træff 2-0 hjemme, mens Stjørdals-Blink vant det omvendte oppgjøret hjemme med 3-1

22/4: Kolstad – Verdal

Oppgjøret ifjor vant Kolstad med hele 5-1, mens det endte uavgjort 1-1 i Verdal. Kolstad har 6 seirer på 8 kamper mot Verdal, mens 2 kamper har endt med uavgjort.

23/4: Strindheim TF – Junkeren