OBOS-ligaen: Endelig løsnet det for Fredrikstad

Fredrikstad har slitt i årets OBOS liga og har lagt sist med 5 fattige poeng på 11 kamper, ikke siden September i 2016 har FFK vunnet på hjemmebane men ikveld skulle det snu seg foreløpig.

Det har vært fullstendig krise i Østfoldklubben, klubben har hatt en miserabel sesongstart og har kun kapret til seg 5 fattige poeng på 11 kamper. Laget har spilt til tider bra men ikke fått uttelling for sjansene sine, men har også hatt et par kamper hvor de ikke har hengt med i det hele tatt. Mens supporterne har nærmest krevd hodet til trener Andrea Loberto på et fat har styret og klubben innad holdt på å holde på sin trener og fortsatt å gi trenerteamet full tillit.

For et par uker siden ble det avholdt et møte i klubben hvor det ble avgjort at klubben skulle engasjere inn en mental trener, i forrige uke ble det klart at de har hentet inn en av norges beste på det området og nå skal det bli spennende å se om han klarer å hjelpe Fredrikstad ut av det negative og få snudd situasjonen i Østfold klubben.

En rotete start

Det var ingen av lagene som klarte å etablere sitt spill på banen i starten av første omgang, etter en lit rotete start på kampen tar Fredrikstad mer over kampen og tilslutt klarer de også å få tatt ledelsen. Etter 23 minutter får Karoliussen ballen på midtbanen og trer den igjennom til Sanel Kapidzic som kommer seg forbi en Elverum spiller og får lagt inn, der finner han Joona Veteli som får dunka ballen i mål fra ca 7 meter og FFK tar ledelsen fortjent. Fredrikstad tar mer og mer over kampen nå og etter 30 minutter er Nuhu på farten på venstrekanten, han prøver å finne Veteli igjen men ballen blir dessverre for lang. Kampen bølger frem og tilbake, og Elverum er litt på FFKs halvdel og prøver seg men det blir ingenting ut av det siden de blir stoppet av FFKs forsvaret og Håvar Jensen i FFK målet. Så etter 43 minutter smeller det igjen.

Fredrikstad får en corner etter et skudd av Patrik Karoliussen, den corneren blir lagt inn og Mislav Leko får tak i ballen. Leko får med seg Veteli og sender ballen til han som prøver seg på skudd, men tilslutt dukker Shola Akinyemi opp og får pressa ballen inn i mål og da leder FFK 2 – 0 over Elverum som før dagens kamp har slitt enormt med skader og nesten ikke hatt forsvarsspillere tilgjengelig for kamp. Fredrikstad går til pause med ledelse, noe som er lenge siden FFK publikumet har fått oppleve på stadion.

Så kom ketchup effekten

I pausa gjør Loberto sitt første bytte, han kaster innpå Moustapha Ndaiye isteden for Kevin Wright og vil ha et litt mer enda offensivt Fredrikstad i 2 omgang. Etter 48 minutter får Fredrikstad frispark i god posisjon: Dinko Trebotic gjør seg klar til å fyre og legger den godt inn, men keeper er med på den og får reddet unna. Så etter 50 minutter sitter den igjen: Ulrik Flo får ballen etter at Elverums Marius Hagen roter det til for seg sjøl. Flo velger å legge ballen inn og finner Joona Veteli som på bakerste stolpe får headet ballen i mål og dermed leder FFK 3 – 0!

Fredrikstad fortsetter å presse og får mye rom fremover ettersom Elverum prøver å komme seg fremover og prøve å få en redusering på stadion. Rett etter 3 – 0 scoringen jobber Elverum seg oppover mot FFK sitt mål, men Shola Akinyemi får ryddet unna, 8 minutter senere kommer Fredrikstad fire mot tre men Sanel Kapidzic skyter utenfor målet. Elverum prøver å bytte for å få endret spillet til sin fordel og de bytter ut to spillere som kan være med på å snu kampen. Men det vil seg ikke idag heller for Elverum sin del. Så etter 77 minutter er Fredrikstad frempå igjen: Nuhu får ballen på kanten og slår ballen inn fra venstrekanten der inne finner han Sanel Kapidzic som bare kan heade ballen i mål og dermed har Fredrikstad kommet grusomt tilbake etter en horribel sesongstart og leder 4 – 0. Mer skjer det ikke i kampen og de rød hvite fra Fredrikstad har vunnet sin første kamp i årets sesong og tar dermed sine 3 første poeng siden september 2016. La oss håpe for den rød hvite fansen at det virkelig løsner for klubben som med sine stolte tradisjoner ligger i bånn av OBOS ligaen, men nå bare fattige 2 poeng unna sikker plass.

Fredrikstad vs Elverum: 4 – 0 ( 2 – 0)