OBOS-ligaen: Fredrikstad med stø kurs mot nedrykk

596

Fredrikstad har hatt en horribel start på sesongen i årets OBOS liga, etter ni serierunder står laget med 4 poeng, fire uavgjort og fem tap og siste plass på tabellen.

Etter sist serierunde hvor Fredrikstad rundspilte Jerv men bare klarte 1 – 1 på hjemmebane, tenkte man at nå snur det seg for det gamle storlaget fra Østfold. Men den gang ei. I kveldens kamp slet de voldsomt mot Levanger og skapte lite.

Og verkebyllen ble vondere og vondere da fjorårets marerittspiller Robert Stene dukket opp og scoret nok en gang mot gamleklubben, ikke bare en gang men to (!) ganger. I fjor da FFK møte Ranheim på Fredrikstad stadion scoret Stene hele fire mål mot gamleklubben og har blitt et levende mareritt for Østfoldklubben.

Robert Stene dukket først opp etter 36 minutter, Levanger spiller seg oppover og ballen havner hos Marcus Astvald som skyter, Håvar Jensen må gi retur og der dukker Stene opp og får styrt ballen i mål. To minutter senere tabber Fredrikstad seg ut igjen, Erik Tønne kommer fremover og spiller fri Jo Sondre Aas som bare kan runde Jensen i FFK målet og sette inn enkelt inn 2 – 0, nå har Fredrikstad en stor jobb foran seg!

Fredrikstad får en stor sjanse til å redusere rett før pause, Moustapha Ndaiye kommer frem på høyrekanten og får ballen i beina, Levangers keeper ruser ut og klarer å få reddet ballen unna i siste liten. Dermed går lagene til pause med 2 – 0 ledelse til Levanger.

2 omgang bølger frem og tilbake og Levanger har flere sjanser til å øke ledelsen, men de skyter enten over målet eller blir reddet av Håvar Jensen i FFK buret. Så i det 62 minuttet er han der igjen: Marcus Astvald mottar ballen på høyrekanten og får spilt den ned mot dødlinja og lagt den inn, der venter Robert Stene som bare kan stange inn ballen i mål, bang og Levanger leder 3 – 0.

Så eter 78 minutter er Levanger nære på igjen. Horenus Taddese får allverdens tid etter at han har dratt seg forbi både en og to FFK spillere, fra 18 meteren fyrer han løs og treffer tverrliggeren, nære på at Levanger øker sin ledelse. Så gjør Loberto sitt siste bytte, han setter innpå Mats Andre Kaland i håp om at FFK kan få en redusering og kanskje få utligning i kampen. Kaland får omtrent sjansen til å redusere med en gang omtrent etter at Ndaiye får lagt inn fra kanten, Kaland står alene i feltet men header utenfor. Så i det 90 minutt så får FFK sin redusering:

Levangers keeper kommer ut igjen etter et innlegg og misser på ballen, Moustapha Ndaiye benytter sjansen og lemper ballen over keeper og inn i målet og FFK får dermed sin redusering. Mer skjer det ikke på Levanger stadion, Fredrikstad taper nok en gang etter å ha skapt lite og ikke fått til banespillet. Sesongen i år ser ut til å bli mer og mer lik tidligere sesonger og nå bør noe gjøres dersom klubben ikke skal gå mot nedrykk til 2 divisjon.