OBOS ligaen runde 27: Fortsatt spenning i topp og bunn

892

Spenningen lever fortsatt både i toppen og i bunnen av OBOS ligaen 2016, etter at Fredrikstad blantannet i går gikk på en kjempesmell mot Ranheim på hjemmebane.

I kveldens oppgjør mellom Kristiansund og Ull/kisa ble vi vitne til en vannvittig fotballkamp. Kisa ledet 2 – 0 til pause og de fleste trodde at Kisa hadde avgjort kampen, men den gang ei. Kristiansund tok fullstendig over kampen i andre omgang og scoret tre mål. Etter et straffebom og redning på streken i sluttminuttene vant tilslutt Kristiansund 3 – 2 og leder ligaen med fire poeng foran Sandefjord og åtte hele poeng ned til Jerv som ligger på 3 plassen. Med tre kamper igjen blir det spennende å se hvem som vinner OBOS ligaen og hvem som tar kvalifiseringsplassene, for også her er det jevnt.

Jerv ligger på 3 plass med 49 poeng, Sandnes Ulf ligger på 4 plass med 45, Kongsvinger følger etter med med 45 og det samme gjør Mjøndalen på 6 plass. Rett utenfor der ligger Strømmen og lukter på kvalifiseringsplassen med kun 4 poeng opp til Mjøndalen, dermed kan det ligge ann til en kjempespenning i ligaen helt til siste runde blant topplasseringene.

Spenning også i bunnen

Også i bunnplasseringene i OBOS ligaen er det spenning, Fredrikstad som har vært en av formlagene i høst, gikk på en kjempesmell i går hjemme mot Ranheim og må fortsatt kjempe mot nedrykk. Med seier i går hadde de vært langt på vei mot en ny OBOS kontrakt.

På bunnen av tabellen på 16 plass finner vi Raufoss, der virker løpet kjørt ettersom de kun har 18 poeng og da må de ha 12 til for å klatre over. Foran de på 15 plass ligger Bryne med 26 poeng, de vant brått sin kamp i går og ser ut til å ha funnet formen og kommet inn i et godt sig i ligaen. På 14 plass finner vi KFUM Oslo med 26 poeng, mens på 13 plass finner vi nå Ull/Kisa med 28 poeng, en plass som ble byttet på i løpet av kampen ettersom kampen foregikk. På 12 plass finner vi Hødd med 29 poeng, mens Fredrikstad ligger rett over streken med 31 poeng. Ranheim er på 10 plass med 34 poeng , samme som Åsane har på 9 plassen dermed ligger det også her en spenning på hvem som berger seg og hvem som rykker ned, og kjenner vi OBOS ligaen rett så blir det spenning helt til siste spark på ballen akkurat som fjorårets sesong hvor Fredrikstad berget plassen etter en overtidsscoring av Jerv på hjemmebane av Glenn Andersen.

Rødt kort: Erik Tønne – Fredrikstad

Her var det nok den beste kampen å følge med på, for trøndernes del. Det var FFK som startet kampen best, men etter 11 minutter fikk Ranheim straffe som Stene satte sikkert i goalen. Fredrikstad klarte å svare med en klassescoring fra Ulrik Flo etter 16 minutter, men så var det kjørt. Ett FFK forsvar i fullstendig panikk – kaos og full oppløsning lot Ranheims angripere få seile gjennom som kniv i varmt smør og ting ble ikke bedre etter at Fredrikstads Erik Tønne ble utvist. Robert Stene fikk sin herlige revansj mot Fredrikstad som ikke har tapt så stort siden 2009, da tapte de 6 – 1 mot Lech Poznan, Stene som forlot Fredrikstad i 2014 til fordel for Ranheim, scoret 4 mål i en kamp som han gjorde hele 2014 sesongen for Fredrikstad. Fredrikstad fortsetter å tape uten Roger Risholt på banen, og også i Oktober i fjor var ikke lystig for FFK sin del. Det var en skuffet rød hvit gjeng som stod igjen på matta stadion etter kampslutt og en skuffet Mons Ivar Mjelde som gikk bort og lovet Fredrikstadsupporterne at det her skal ikke skje igjen.

Krister Wemberg, Bajram Ajeti – Bryne

Ingen hadde forventet at topplaget Jerv skulle gå på en blemme hjemme mot Bryne, men den gang ei. I denne kampen så virket det som om Bryne kjempet om opprykk, mens Jerv kjempet om nedrykk fordi Jerv ikke kom helt i gang med kampen. Det skulle ikke gå mer en 22 minutter før Bryne satte sin første scoring signert Khalili, etter 36 minutter var det den tidligere måltyven og toppscoreren Marius Helle som satte dagens andre scoring for Bryne. Det skulle gå lenge i andre omgang før vi fikk neste scoring, denne gangen var det Sow sin tur hos hjemmelaget og det ble spenning i kampen, men Bryne vinner fortjent 3 – 1 etter at Bajram Ajeti satte inn Brynes tredje og siste scoring i det 89 minutt. Jerv går dermed på sitt andre hjemmetap for sesongen.

Levanger – KFUM Oslo: 0 – 3

0 – 1: Christoffer Dahl

0 – 2: Erlend Skaga

0 – 3: Christoffer Dahl

Gule kort: Bent Sørmo – Levanger

Levanger har sunket som en stein denne høstsesongen og har meldt seg av fra opprykksstriden i OBOS ligaen, dersom de skal klare kvalik så må de vinne sine tre neste kamper mens Strømmen og Mjøndalen må tape sine tre siste.  I følge kampreferatet så var det Levanger som styrte kampen og hadde utrolige 28 – 10 i skuddstatistikk i sitt favør, bare at foran mål så var de ikke så effektive som de skulle vært. Det var derimot KFUM Oslo og etter to scoringer av Christoffer Dahl og en av Erlend Skaga så tar de med seg tre poeng tilbake til hovedstaden, tre særdeles viktige poeng.

Dylan Murnane, Adrian Ovlien – Kongsvinger

Nok en målrik kamp i OBOS ligaen, denne gangen så var det mellom Raufoss og KIL det foregikk, Raufoss tok ledelsen 1 – 0 i første omgang men Kongsvinger svarte og utlignet til 1 – 1. Raufoss ville det derimot annerledes og fikk kriget inn 2 – 1, noe som stod seg til pause. I 2 omgang tok Kongsvinger mer over og ga seg ikke før det stod 4 – 2, dermed tok Kongsvinger tre viktige poeng.

Åsane – Strømmen: 2 – 0

1 – 0: Joakim Hammersland

2 – 0: Stian Nygaard

Gule kort: Martin Ueland, Marius Hagen – Åsane

Kristian Jahr, Joy-Slayd Mickels, Stian Rasch – Strømmen

Her tok Åsane 3 viktige poeng i kampen mot å overleve i OBOS ligaen. Åsane styrte kampen i hele første omgang og det skulle gå tid før Strømmen våknet og fikk prøvd å snudd kampen. To flotte scoringer av Hammersland og Nygaard før pause sørget for at Åsane beholdt tre poeng i Bergen by.

Mjøndalen – Sandnes Ulf: 1 – 0

1 – 0: Christian Gauseth

Gule kort: Magnus Sylling Olsen, Jonathan Lindseth, Christian Gauseth – Mjøndalen

Viljar Vevatne, Anel Raskaj – Sandnes Ulf

Mjøndalen tok imot opprykksjagende Sandnes Ulf til dyst, det tok sin tid før vi fikk den avgjørende scoringen, den kom nemlig ikke før det 90 spilleminuttet. Kampen sies å ha vært jevn og en litt kjedelig affære hvor tilslutt Gauseth var rett mann til rett tid og på rett sted, ett innlegg kom inn i feltet og Gauseth fikk gått i duell og headet ballen i mål, dermed tok Mjøndalen tre poeng hjemme mot Ulf.

Sandefjord – Hødd: 3 – 0

1 – 0: Erik Mjelde

2 – 0: Jeff Mensah (selvmål)

3 – 0: Kjell Rune Sellin

Gule kort: Håvard Storbæk – Sandefjord

Joakim Wrele, Joachim Magnussen, Robin Shroot – Hødd

Lars Bohinens menn fortsetter den gode trenden, sist runde nedsablet de Fredrikstad med 2 – 1, mens her nedsablet de Hødd med 3 – 0. Det skulle gå 42 minutter før den første scoringen kom fra Erik Mjelde. Like etter pause så var Mensah uheldig å satte ballen i eget mål, mens Sellin fikk sette den avgjørende scoringen i det 90 minuttet.