OBOSligaen: Fredrikstad med sterk seier i viktig kamp

756

Det er ikke lenge siden Fredrikstad FK ble avskrevet i OBOSligaen og det var full storm i plankebyen, nå har klubben slått voldsomt tilbake.

Det var en klubb i uharnisk som startet på høstsesongen, Loberto hadde ikke publikums tillit, bråk med spillere som tidligere har spilt i klubben, ledere som uttrykte sin misnøye men klubben stod på sitt. Loberto skulle få sitte og ha tilliten for å snu den negative trenden og nå ser det ut som han har klart det.

Idag var det Start som skulle komme på Fredrikstad stadion for å ta med seg 3 poeng hjem. Sist lagene møttes i Kristiansand tidligere i våres så ledet FFK 2 – 1 helt til det var sekunder igjen før Start utlignet til 2 – 2, det skjedde ikke ikveld.

Start scoret først men…

Kampen starter friskt og FFK viser at de også vil være med å spille fotball faktisk var det de som åpent best det første kvarteret av kampen. Etter 22 minutter får FFK sin første sjanse, Joona Veteli får ballen på ca 19 meter og fyrer løs, han får godt treff på ballen og treffer i tverrliggeren!Etter 24 minutter er FFK frempå igjen ved Flo og Lekaj hvor førstnevnte fyrer løs men tilside for målet.

Så etter 37 minutter smeller det bak Håvar Jenssen i FFK buret, Jenssen er på vei ut etter en corner og bommer fullstendig på boksinga si, dermed får Simon Larsen stå helt alene og sette ballen i mål og Start leder 1 – 0 på stadion som blir dørgende stille.  Kampen bølger frem og tilbake med flere sjanser til Fredrikstad, men det er på overtid det skal skje for hjemmelaget.

Etter 48 minutter kommer Fredrikstad fremover, Ludvig Begby fosser fremover med ballen og vender bort en Start spiller, han prøver seg på et skudd som går via beinet til Kapidzic og rett i mål bak en utspilt Håkon Opdal, dermed er vi likt på stadion til pause.

Kaptein Sabeltann og FFK i ledelsen

Det skulle være kaptein Sabeltannshow på stadion i pausa, og kanskje var det det som gjorde at FFK tok ledelsen i andre omgang og at spillerne stod opp og jobbet for hverandre. Lagene kommer ut på matta i andre omgang, FFK med Karoliussen i forsvar for Mislav Leko som måtte ut med skade før pause, mens Start gjør sitt første bytte og bytter Ibrahim ut til fordel for Eirik Wichne. Etter to minutter får Start frispark i god posisjon, men Flo er nede og rydder unna. Så etter 50 minutter får Fredrikstad frispark etter en felling på ca 19 meter.

Flo og Sanel står og diskuterer med Ludvig Begby, de planlegger godt og gjør seg klare til å ta frisparket. Ballen blir slått kort til Ulrik Flo som prøver seg på et skudd, denne gangen er det Rocky Lekaj som er på rett plass til rett tid og får satt ballen i mål, dermed har de rød hvite snudd kampen og leder nå 2 – 1 på stadion til ellevill jubel fra hjemmesupporterne.

Etter 54 minutter hiver Andrea Loberto på Thomas Rekdal for Joona Veteli som må gi seg med en liten skade. Rekdal er kun 16 år og gjør en god innsats resten av kampen. Etter 59 minutter er Start frempå, Skålevik får ballen alene inne i 16 meter feltet men han header utenfor. Etter 60 minutter får Start corner, Skålevik er der nok en gang, men denne gangen går ballen rett i fanget på Håvar Jenssen i FFK buret. Jenssen som var uheldig i første omgangen har nå spilt seg kraftig opp og gjør en solid jobb i FFK buret hittil.

Etter 66 minutter er det nevnte Rekdal som er på farten, han drar av seg en Start spiller og får lagt ballen frem i en nydelig kontring for FFKs del, dessverre går skuddet til Begby i nettveggen. Kampen bølger frem og tilbake i andre omgang også og FFK får flere muligheter til å kontre, men det går for sakte fremover. Så etter 84 minutter er Start nære på å utligne på stadion, Børufsen får ballen på ca 16 meter og fyrer løs, men denne gangen er Jenssen med og slår ballen unna. Start får det ikke helt til i Plankebyen og kampen ender tilslutt opp med 2 – 1 seier til hjemmelaget som påfører Start sin femte serietap i årets OBOSliga, dermed er det duket for en spennende høst i OBOSligaen med både opprykk og nedrykk ettersom det er utrolig jevnt både i toppen i bunnen etter kveldens resultater.

Kampfakta: Fredrikstad FK vs IK Start: 2 – 1 (1 – 1)