Oppsummering 15:30 kampene

175

bilde: Dahoud setter ballen inn til 1-0 som avgjorde dagens store derby.

Den 22 Bundesliga runden er i gang. 5 kamper spilles idag kl. 1530, mens Eintracht Frankfurt og Hamburger SV delte poengene i gårsdagens kveldskamp. Samt spilles det 3 kamper imorgen.

Ingolstadt tar i mot Werder Bremen på Audi Sportpark. Det er hjemmelaget som styrer fra starten og det tar ikke lang tid før Ingolstadt går opp i føringen. Etter 12 minutter er det Hübner som får ballen i kassa. Som også blir pauseresultatet. I andre omgang er det store sjanser til begge lagene, men i det siste minutt av kampen får Ingolstadt straffe. Den setter Lukas Hinterseer i mål og avgjør dermed kampen. Ingolstadt vinner 2-0.

Ingolstadt – Werder Bremen 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Hübner 12′, 2-0 str. Hinterseer 89′.

Gulekort: Cohen, da Costa, Ingolstadt. Djilobodji, Pizarro, Bremen.

Det er derby oppgjør i Gladbach, da erkefiende 1. Fc Köln kommer på besøk. Denne kampen er en av Tysklands store kamper og stemningen på stadion alltid er meget høyt oppe. Spesielt for Gladbach fansen får de noe tidlig å juble for. For kun etter 9 minutter er det Dahoud som setter inn 1-0 til hjemmelaget etter assist fra hvem andre enn, Rafael. Sistnevnte står nå med utrolige 10 assist i årets sesong, en meget god prestasjon. Köln kommer seg ikke godt inn i kampen og pauseresultatet blir stående 1-0. Ut i andre omgang står fortsatt Gladbach tett bak og gjør det vanskelig for Köln å brodere seg igjennom. Både Stindl og Xhaka kommer til gode muligheter, men ingen av de gjør noen uttelling. Köln setter inn flere offensive spillere etter 1 times spill, og det blir veldig hektisk ute på banen. Dommer Knut Kircher fikk ikke en avslappet kamp. Men det ble ingen flere mål og Gladbach vinner derbyen på hjemmebane.

Borussia Mönchengladbach – 1. Fc Köln 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Dahoud 9′.

Gulekort: Stindl, Raffael, Gladbach. Maroh, Olkowski, Hosiner, Köln.

Bayern München får besøk av Darmstadt, og det er Bayern som har totalt dominansen fra starten av kampen og ut til midten av første omgang. Robben kommer alene med keeper, men klarer ikke å overliste Mathiena. Men på en kontring er det Darmstadt som først får en mulighet som blir klarert unna, men innlegget rett etterpå går rett på Sandro Wagner som får hodet på ballen og den går i mål. En flott prestasjon av Darmstadt som sjokkerer hele München med å ta ledelsen. Bayern kjører hardt på for reduseringen, men det blir 0-1 ledelse til Darmstadt til pause. Ut i andre omgang kommer Ribery inn for Coman. Ribery har ikke spilt en kamp siden han ble skadet i desember. Bayern opprettholder farten og etter kun 49 minutter får Müller ballen fra Rafinha. Han demper på brystet og skyter ballen i mål til 1-1. Lewandowski setter ballen i mål 10 minutter etter, men blir avblåst for offside, noe videobildene etter viser er feil. Darmstadt har totalt mistet gnisten og ligger bare bakover for å prøve å redde poenget. Men etter 71 minutter får Müller ballen fra Vidal. Han demper den igjen på brystet og brassesparker ballen i mål. Et vidunderlig mål av Thomas Müller. Bayern har snudd kampen. Lewandowski får også bli med på festen og setter inn 3-1 etter 84 minutter fra korthold etter innlegg fra Ribery. Like etter er han alene med keeper, men Mathiena redder skuddet. Det blir 3-1 seier til Bayern.

Bayern München – Darmstadt 3-1 (0-1)

Mål: 0-1 Wagner 26′, 1-1 Müller 49′, 2-1 Müller 71′, 3-1 Lewandowski 84′.

Gulekort: Rafinha, Kimmich, Bayern.

Wolfsburg tar turen til hovedstaden og møter Hertha Berlin på bortebane. Wolfsburg fikk seg en opptur etter 3-2 seieren over Gent i Champions League kvartfinalen forrige uke. De ledet 3-0, men slapp i 2 mål i andre omgang. Og det er Wolfsburg som kommer best i gang etter pausen hvor ingen av lagene fikk nettkjenning. Etter 53 minutter spilt er det Schäfer som får ballen fra Vieirinha som setter ballen i nettet. Men Hertha Berlin vil absolutt ikke bare gi vekk poeng idag og kun 7 minutter senere er det Salomon Kalou som reduserer til 1-1. Det blir også sluttresultatet. Hertha Berlin og Wolfsburg deler poengene.

Hertha Berlin – Wolfsburg 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Schäfer 53′, 1-1 Kalou 60′.

Gulekort: Darida, Skjelbred, Ibisevic, Hertha. Luis Gustavo, Rodriguez, Wolfsburg.

Siste kampen i dagens runde er Hoffenheim som tar i mot Mainz på Wirsol Reihn-Neckar-Arena. Det er bortelaget som starter best og setter inn 0-1 etter kun 11 minutter. Det er Jhon Cordoba som får ballen i nettet. Men kun 2 minutter senere svarer hjemmelaget. Vargas gir ballen til Amiri som setter inn utligningen. Ut i andre omgang snur Hoffenheim kampbilde og Mark Uth setter inn 2-1 målet til Hoffenheim. Uth er ikke ferdig for dagen, for kun 8 minutter senere legger han også på til 3-1, men de må ikke hvile på laubærene, for 2 minutt senere reduserer Mainz til 3-2 etter scoring fra Jairo. Mainz jakter utligningen, men den kommer aldri. Det ender 3-2 til Hoffenheim, som virkelig trengte disse 3 poengene.

Hoffenheim – 1. Fc Mainz 3-2 (1-1)

Mål: 0-1 Cordoba 11′, 1-1 Amiri 13′, 2-1 Uth 68′, 3-1 Uth 76′, 3-2 Jairo 78′.

Gulekort: Rudy, Hoffenheim. Balogun, Jairo, Mainz.