Oppsummering av Bundesliga runde 10

216

Det ble noen forrykende kamper i tiende runde. Hvor vi også fikk en ny ligaleder i Bundesliga.

Seieren glapp for Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt klarte ikke å beholde på ledelsen borte mot Mainz (fredag). Etter 14 spilte kamper mot naboene venter fortsatt laget på sin første seier. Det startet lovende for gjestene fra Frankfurt. Da Stefan Bells scoret selvmål og sendte gjestene opp i ledelsen på tampen av første omgangen. Men innbytteren Suat Serdar ville det annerledes, og berget et poeng for hjemmelaget med utligningen i det 71 minuttet.  De formsterke gjestene mistet ikke bare en etterlengtet derbyseier, men også sjansen til å overnatte på en  fjerdeplass i Bundesliga.

Eintracht Frankfurts ledermål kom ut av ingenting, med god hjelp fra hjemmelaget. Mainz-forsvarer Daniel Brosinski skulle skjerme et upresist Eintracht-framspill over sidelinjen, men feilregnet og  Marius Wolf snappet ballen. Hans innlegg ble gikk i eget mål av Bell. Det var et tafatt Mainz- mannskap gjennom hele første omgangen, og gjestene kunne godt ha ledet med flere mål.  Mainz Kom ut til den andre omgangen langt mer friskere, men det ble ikke noe mer sjanser ut av den grunnen. Men laget fikk med seg et poeng i kampen. Laget ligger bare fire poeng foran kvalifiseringsplassen.

Borussia Dortmund gikk på en smell mot Hannover

Borussia Dortmund gikk på et overraskende tap borte mot Hannover 96 med 4-2 seier til hjemmelaget. Borussia Dortmund som åpnet sesongen i et voldsomt tempo, og ledet serien helt frem til lørdag. Som de siste tre kampene har kun tatt et poeng. Det var i bortekampen mot Eintracht Frankfurt. Tapet gjør at laget fra Dortmund mistet tabelltoppen til Bayern München, som på sin side vant 2-0 hjemme mot Rasenballsport Leipzig. Selv om gjestene den siste halvtimen måtte spille med en mann mindre mot Hannover. Etter at Dan-Axel Zagadou fikk rødt kort etter å ha felt Jonathas like utenfor straffefeltet. På det påfølgende frisparket, gjorde at Felix Klaus scoret 3-2 målet fra rundt 20 meter.

Hjemmelaget scoret først etter 20 minutter ved Jonathas de Jesus. Åtte minutter senere satt utligningen ved Zagadou, men like før pause gikk hjemmelaget tilbake i ledelse etter scoring ved Ihlas Bebou som sendte vertene opp i 2-1. Borussia Dortmunds nyinnkjøpte Andrej Jarmolenko sørget for utligning tidlig i andre omgangen. Men så var det også stopp for gjestene, som ikke klarte å svare på 3-2, og senere 4-2 scoringen.  Seieren gjør at Hannover 96 ligger på en fjerdeplass så langt i Bundesliga.

Hannover vant fortjent

–  Hannover vant fortjent. De var mer aggressive gjennom hele kampen, sa Peter Bosz etter kampslutt.

Rødt kort i toppkampen

Bayern München og RB Leipzig møttes lørdag kveld til toppkamp i München. Bayern München vant mot laget de møte i midtuken i den tyske cupen. Etter at gjestene måtte spille med en mann mindre, gjennom store deler av kampen.  Det etter at Willi Orban ble utvist etter 13 minutter.

Da han felte Arjen Robben som bakerste mann. Noe som hjemmelaget utnyttet ekstremt godt. Arjen Robben fant James Roderiguez, som enkelt satt ballen i mål til 1-0. Det var like etter utvisningen til Orban. Senere i kampen var Robert Lewandowski frempå, og scoret sitt tiende mål i Bundesliga denne sesongen, etter 38 minutter. Det var noe gjestene aldri klarte å svare på. Seieren gjør at Bayern München overtar tabelltoppen i Bundesliga, to poeng foran Borussia Dortmund.

Seier for Hertha Berlin

Hertha Berlin kunne innkassere sesongens første seier i Bundesliga. Det etter at Hamburger SV, ble slått 2-1. Begge nordmennen spilte hele kampen for hovedstadslaget.  Laget fra Berlin hadde gått fire kamper uten en seier. Hvor Niklas Stark og Karim Rekik scoret målene for Hertha i henholdsvis det 17. og 50. minutt. Jann-Fiete Arp reduserte for HSV kvarteret før slutt.  HSV kan få en svært tung sesong. Klubben, som aldri har rykket ned siden Bundesliga ble startet i 1963, står allerede med seks tap på ti spilte kamper. HSVs to seirer kom  i august.

Köln gikk på nok et tap og Hoffenheim med sitt første tap på hjemmebane denne sesongen.

For Köln sin del ser det ennå mørkere ut. Lørdag ble det 1-2-tap borte mot form laget Bayer Leverkusen. Forrige sesongs ligafemmer står med kun to poeng og venter fortsatt på sin første seier. Hoffenheim gikk på et 1-3 nederlag hjemme mot Borussia Mönchengladbach. Som er klubbens første tap på hjemmebane så langt i sesongen. Hvor Håvard Nordtveit var utelatt fra troppen. Kampen mellom Schalke og Wolfsburg endte uavgjort 1-1. Etter at gjestene fikk inn utligningen helt på tampen av kampen.

Krisen fortsetter for Werder Bremen

Werder Bremen gikk på en skikkelig smell hjemme mot Augsburg. Bremen-laget tapte hele 0-3. Kampens første mål kom fem minutter før pausen da Michael Gregoritsch fikk stå helt alene, og styre ballen i mål med pannebrasken. Gjestene sitt andre mål ble satt ved islendingen Alfred Finnbogason scoret fra krittmerket, etter at Niklas Moisander feller Alfred Finnbogason innenfor 16-meteren. 0-3  kommer fra samme mann som ordnet 0-1 ledelsen for gjestene, Michael Gregoritsch scorer etter et fin pasning fra Caiuby. Werder Bremen står fortsatt uten seier denne sesongen i Bundesliga. FC Köln er det eneste laget som ligger bak Werder Bremen.

VfB Stuttgart med en solid seier på eget gress

De nyopprykkede fra Stuttgart. VfB Stuttgart med en enkel seier over SC Freiburg, kampen startet med voldsomt mye stopp i spillet. Kampens første sjanse står hjemmelaget for, etter åtte minutter spilt, da Daniel Ginczek er alene med keeperen men blir avblåst for offside. Etter tolv minutter får gjestenes Caglar Söyüncü marsjordre fra kampens dommer, og gjestene må fortsette kampen med ti mann. Det åpner seg naturligvis muligheter for hjemmelaget. Det påfølgende frisparket går til sides for målet til Alexander Schwolow. Vi måtte vente lenge til kampens første mål skulle komme. Men i det 38 minuttet gikk hjemmelaget opp i ledelsen etter scoring av Daniel Ginczek, etter en fin pasning fra Berkay Özcan, som spiller lagkameraten fin igjennom til 1-0 for VfB Stuttgart.

Fire minutter på overtiden av første omgangen. Kom også 2-0 i kampen, etter at  Benjamin Pavard  scorer med hodet.  Derifra og ut var kampen egentlig kjørt, ettersom gjestene spilte med en mann mindre. I det 82 minuttet fikk vi kampen siste mål ved Simon Terodde. Slår inn en pasning, som blir vunnet etter en blokkering minuttet senere.  Dermed vinner Stuttgart 3-0. Laget ligger på en 12 plass i Bundesliga med sine 13 poeng.