Oppsummering Bundesliga

127

Seks kamper er spilt i den åttende omgangen av 1. Bundesliga.

I Leverkusen tok hjemmelaget i mot Hannover, et lag i poengnød. Det ble en kamp der poengene ikke ble utdelt før fire minutter på overtid. Gjestene tok ledelsen etter 25 minutter ved Muslija. Vertene tok mer over og utlignet i det 34 minutt ved Bender. Etter hvilen tok gjestene initiativet og 1-2 smalt i nettet etter 54 min. Felipe laget et mål som holdt nesten helt inn, nesten. Fire minutter på overtid smalt det igjen og vertenes Bellarabi sørget for poengdeling.

I Stuttgart tok man i mot ligaleder Dortmund. Vertene trenger poeng, men første goal kom etter bare tre minutter. Sancho sørget for tidlig ledelse til gjestene. Hjemmelaget kom bedre med og viste bra takter utover kampen. To kjappe scoringer av Reus og Alcacer sørget for at gjeste gikk til pause med 0-3. 2. omgang så store muligheter til begge lag og vertene kunne godt ha scoret opptil flere mål. Men fem minutter før fløyta gikk punkterte gjestene kampen med 0-4 signert Philip. Gjestene leder nå ligaen med fire poeng.

Augsburg tok i mot Leipzig. En kamp med flust av muligheter, men ingen mellom stengene. En kamp der dommer Welz måtte bruke kortstokken ofte. Sju gule kort og mange frispark. Det endte 0-0 og poengdeling.

I Wolfsburg var det klart for et tøft møte. Vertene tok i mot et Bayern Munchen med en tøff tid bak seg. Bayern dominerte 1. omgang og tok ledelsen etter 30 min ved Lewandowski. Men gutta fra ulvebyen ville ikke gi seg. Gjestene gav gass etter pause og Lewandowski var frempå igjen etter 48 min. Gjestene fosset frem, men mistet mye av puffen etter 57 minutter. Robben dro på seg i sitt andre gule for dagen og fikken tidlig dusj. Det straffet seg og Weghorst utlignet til 1-2 etter 63 min. Selv med ti mann fikk gjestene til spillet sitt og 1-3 kom etter 72 min ved Rodriguez. Vertene kom mer inn i kampen mot slutten men det holdt ikke. En opptur for gjestene.

I Nurnberg tok man i mot Hoffenheim. Vertene åpnet bra og fikk 1-0 etter 18 min signert Behrens. Resten av omgangen svingte men vertene gikk til pause med ledelse. Gjestene tok over føringa og 1-1 kom etter 50 min ved Nelson. Samme mann la på til 1-2 bare sju min seinere. Gjestene styrte kampen etter dette og fastsatte sluttresultatet til 1-3 ved Szalai etter 67 min.

I kveldens siste kamp tok Schalke i mot Werder Bremen. En spennende kamp og et bortelag i god form om dagen. 1. omgang viste muligheter til begge lag, men det var gjestene som kunne gå til pause med ledelse. 1-0 signert Eggestein. 2. omgang begynte der 1. omgang slapp med muligheter for begge lag. Eggestein var frempå igjen etter 66 min og sørget for 0-2. Vertene hang ikke helt med etter dette og poengene ble med til Bremen.

Oppsummert: Dortmund viser sterke takter, endelig en opptur for Bayern, Bremen tar en sterk borteseier, dramatisk poengdeling i Leverkusen, en kjedelig kamp i Augsburg og en grei borteseier til Hoffenheim.