Kåre Ingebrigtsen kan være fornøyd. Etter seieren mot Brann er Rosenborg nesten klar for et nytt seriegull. Foto: Bjørn Erik Pedersen, Wikimedia.

Rosenborg er på vei til et nytt seriegull, og Viking er på vei til OBOS-ligaen. Utenom dette er medaljekampen spennende, mens situasjonen i nedrykksstriden tilspisser seg.

Etter Rosenborgs 3:0-seier trenger laget fra Trøndelag kun én seier i de siste fire kampene for å sikre et nytt seriegull. Matchvinneren for Rosenborg var Nicklas Bendtner, som scoret to mål og nå er Eliteseriens toppscorer, sammen med Stabæks Ohi Omoijuanfo. Brann spilte ikke en dårlig kamp, men endte til slutt med et tilbakeslag i medaljekampen.

Molde på andre plass, derimot, har økt avstanden til forfølgerne. Matchvinneren i 1:0-seieren mot Haugesund var Babacar Sarr, med sitt første mål for Molde.

– Det var en vanskelig kamp, men vi var solide bakover og jobbet bra som et lag. Jeg er veldig glad for å ha scoret mitt første mål for Molde, sier matchvinneren.

Haugesund, med 8 poeng bak Molde, har nå det dårligste utgangspunktet til alle lag i medaljestriden.

Et annet lag som hentet en viktig seier i kampen om medaljene var Strømsgodset, med en 2:1-bortseier mot Sandefjord, og Jacob Glesnes var ikke mindre fornøyd enn Sarr.

– Det er en fantastisk deilig lagseier! Vi har spillere offensivt som har det lille ekstra, og forsvarer oss også godt som et lag.

Strømsgodset er dermed kun tre poeng bak medaljeplassene. Sandefjord, på sin side, ligger kun fem poeng foran kvalikplassen og kan bli dratt inn i nedrykksstriden.

På tredje plass ligger Sarpsborg, som spilte 3:3 i en underholdende kamp borte mot Sogndal. Sarpsborg tok ledelsen etter fem minutter, men Sogndal snudde kampen og ledet 3:1 til pausen. I andre omgang klarte Sarpsborg likevel å hente det inn igjen, og spille uavgjort. Hjemmelaget klarte ikke å få tre viktige poeng i bunnstriden, og har like mange poeng som Tromsø på kvalikplassen. Etter den sene utligningen var Sarpsborg derfor utvilsomt mer fornøyde enn Sogndal.

– Vi begynner veldig bra, med en tidlig scoring. Jeg vet egentlig ikke helt hva som skjer etter det, men vi kommer for ofte litt for sent i dueller og taper flere dueller enn det vi gjør i starten. Heldigvis klarer vi å heve oss kraftig i andre omgang, og tar med oss ett viktig poeng. Vi skulle hatt tre poeng med oss hjem, men når vi først kommer under med to mål på bortebane, er det sterkt å komme tilbake. Heldigvis ligger alt fortsatt i våre hender i innspurten, sier Kristoffer Zachariassen.

Sogndals Mathis Dyngedal, derimot, var ikke fornøyd.

– Jeg er veldig tom for ord. Vi skulle så absolutt hatt tre poeng i dag, men vi holdt dessverre ikke hele veien inn.

Et poeng som ikke hjelper noen av lagene fikk både Kristiansund og Aalesund. Etter 1:1-kampen mellom lagene ligger Aalesund nå på direkte nedrykk, to poeng bak både kvaliken og sikker plass. Enda to poeng lengre fremme ligger Kristiansund, som heller ikke klarer å vinne en viktig hjemmekamp mot et annet nedrykkstruet lag.

Laget som sørget for mest spenning i nedrykksstriden er Tromsø, det eneste laget blant de sju siste som klarte å vinne. Etter den fortjente 2:1-bortseieren mot Stabæk, og klatringen på kvalikplassen, var det tydelig at selvtilliten blant Tromsø-spillerne er stor.

– Sykt deilig og viktig seier. Nå må vi bare kjøre på de siste fire kampene så skal vi holde oss, sier målscoreren Jostein Gundersen.

Samtidig sørget Tromsø også for Stabæk nå kun har seks poeng ned til kvalikplassen.

På straffebommenes aften klarte heller ikke Lillestrøm å få større avstand til nedrykksplassene. Etzaz Hussain og Fredrik Krogstad bommet på hver sin straffe, og dermed sørget Sigurd Haugens scoring for at Odd vant kampen med 1:0. Odd ligger dermed på midten av tabellen, mens Lillestrøm ligger tre poeng foran Tromsø og har en viktig hjemmekamp mot Aalesund neste mandag.

Helgens mest målrike kamp fant sted mellom Viking og Vålerenga. Til pausen ledet Vålerenga allerede 4:0, og endte til slutt opp med en 7:1-borteseier. Banens beste spiller var utvilsomt Simen Kristiansen Juklerød, som scoret tre mål. Viking, med ti poeng bak Tromsø, har kun teoretiske sjanser til å holde seg i Eliteserien, og nedrykket kan besegles allerede neste helg. Vålerenga på sin side fortsetter den positive trenden med borteseieren.

– Jeg synes vi er veldig gode og effektive fra start, som gjør at vi får kampen dit vi vil ha den. Det kombinert med at Viking naturligvis er skjøre etter en tøff sesong gjør at det blir stygge siffer, sier Henrik Kjelsrud Johansen.

Selv om Rosenborg nesten sikret gullet, og Viking er så godt som rykket ned, er Eliteserien dermed fortsatt spennende. Det er tett i medaljekampen, og enda tettere i bunnstriden, der hele den nedre halvdelen av tabellen fortsatt er i faresonen.