Osnabrück forsvarte førsteplassen – Uerdingen-tap mot Kaiserslautern

83

VfL Osnabrück har forsvart førsteplassen i 3. Liga med en målløs poengdeling mot Lotte. Forfølgerne Uerdingen tapte samtidig mot Kaiserslautern, og mistet andreplassen til Münster. Braunschweig fortsatte å tape med ny trener.

Sportfreunde Lotte – VfL Osnabrück 0-0

Kampen var jevn i første omgang, med muligheter på begge sider. Lotte domimerte i begynnelsen og slutten av omgangen, mens Osnabrück var sterke særlig i midten av omgangen.

I andre omgang var kampen preget av mye innsats, men lite spill. Dermed oppstod det kun få farlige situasjoner, og kampen endte uten scoringer. Mens Osnabrück (23 poeng) leder serien, har Lotte (13) forlatt nedrykksplassene.

1. FC Kaiserslautern – KFC Uerdingen 05 2-0

I begynnelsen bølget kampen fram og tilbake, før den roet seg litt. Etter hvert tok Kaiserslautern kontroll og presset meget høyt. Rett før pausen tok hjemmelaget ledelsen da Theodor Bergmann konverterte et straffespark.

Ti minutter etter pausen økte Christoph Hemlein ledelsen. Også etter 2-0-scoringen fortsatte Kaiserslautern å presse høyt, mens Uerdingen nesten aldri ble farlige. Uerdingen (22 poeng) ligger likevel fortsatt fem poeng foran Kaiserslautern.

Preußen Münster – Würzburger Kickers 1-0

Münster har like mange poeng som Uerdingen, men tok over andreplassen på grunn målforskjellen. I første omgang hadde begge lag sterke perioder og begge lag kreerte noen gode muligheter. Scoringer ble det likevel ikke.

I andre omgang avgjorde Martin Kobylanskis drømmetreff et kvarter før slutten kampen. Würzburg hadde også muligheter og traff blant annet tverrliggeren, men måtte til slutt reise hjem uten poeng.

TSV 1860 München – Eintracht Braunschweig 2-0

Heller ikke den nye treneren André Schubert har med det første klart å lede Braunschweig ut av krisen. 1860 var best fra starten, men dårlig presisjon stod i veien for store muligheter før pausen. Braunschweig lyktes ikke med mye.

Etter pausen tok det fem minutter før Efkan Bekiroglu sørget for hjemmelagets ledelse. Benjamin Kindsvater avgjorde kampen på overtid. Med kun åtte poeng etter tolv kamper er Braunschweig dermed fortsatt tabelljumbo.

FC Carl Zeiss Jena – VfR Aalen 0-0

Ingen av lagene klarte å komme til særlig mange målsjanser. Jena var mest engasjert, men sjanser oppstod kun etter bortelagets balltap. Aalen var generelt lite farlige.

Dette forandret seg ikke stort i andre omgang. Dermed ble det til slutt en rettferdig poengdeling. Begge lag ligger i bunnen av tabellen: Aalen på nedrykksplass, Jena én plass høyere opp.

Hallescher FC – SpVgg Unterhaching 1-1

Halle var best i begynnelsen og dominerte kampen. Unterhaching våknet først mot slutten av første omgang. Sett under ett kom lagene likevel ikke til mange sjanser i første omgang.

I andre omgang økte Halle presset og Jan Washausen etter ti minutter. Marc Endres utlignet for bortelaget ikke lenge etter. Etter utligningen var kampen sjansefattig og endte til slutt 1-1.

SG Sonnenhof Großaspach – SV Meppen 1-0

I en jevn, men dårlig fotballkamp hadde Großaspach kontroll på midtbanen. Likevel var det kun Meppen som hadde noen gode muligheter før pausen.

Etter halvspilt andre omgang fikk Meppens Marco Komenda sitt andre gule kort. Hjemmelaget ble likevel først farlig da kampen nærmet seg slutten. På overtidens siste minutt avgjorde Philipp Hercher kampen.

Fortuna Köln – Energie Cottbus 3-1

Etter scoringer av Moritz Hartmann og Boné Uaferro ledet Köln med to mål etter et kvarter. Deretter hadde hjemmelaget ingen store vansker med å forsvare ledelsen til pausen.

I andre omgang sørget Kevin Weidlich for ny spenning. Köln var usikre etter scoringen, men stabiliserte seg fort igjen. Robin Scheu scoret 3-1-målet et kvarter før slutt. To minutter senere ble Andrej Startsev utvist, noe som avgjorde kampen for godt.

FSV Zwickau – Hansa Rostock 2-2

I en jevn første omgang med sjanser for begge lag utgjorde Zwickaus hjørnespark og Ronny König forskjellen. Spissen scoret to mål, begge etter cornere, og sørget for hjemmelagets ledelse etter 45 minutter.

Rett etter pausen sørget Merveille Biankadi for nytt håp hos bortelaget. Kampen var deretter jevn, men uten store sjanser. Marcel Hilßner utlignet ut av ingenting og reddet Rostock ett poeng.

Karlsruher SC – SV Wehen Wiesbaden 2-5

Fem av kampens sju mål ble scoret i første omgang. Sebastian Morowca, Daniel Kyereh og Manuel Schäffler (som scoret på straffespark) sørget for bortelagets tremålsledelse. Anton Fink konverterte et straffespark for Karlsruhe. Kyerehs andre for dagen sendte Wehen, som var meget effektive, på nytt med tre mål i føringen.

I andre omgang scoret Kyereh hat-trick og avgjorde kampen for godt. Marvin Pourie scoret Karlsruhes andre for dagen, men til slutt vant Wehen fortjent mot Karlsruhe.