Osnabrück vant derby mot Münster – Kaiserslautern mot Karlsruhe uavgjort

151

I 3. Liga kom det til to lokalderby på lørdag. VfL Osnabrück slo Preußen Münster 3-0 og ligger foreløpig på topp. Mellom 1. FC Kaiserlautern og Karlsruher SC ble det ingen mål.

VfL Osnabrück – Preußen Münster 3-0

Kampen var jevn og underholdende fra starten. Begge lag kom til flere gode muligheter, blant annet traff Münster stolpen. To scoringer i de siste fem minuttene før pausen sendte Osnabrück i ledelsen. Først reddet Oliver Schnitzler et skudd rett foran føttene til Maurice Trapp som styret ballen over streken. Deretter satte Marcos Álvarez et frispark i nettmaskene.

Andre omgang startet roligere og det tok litt tid før begge lag på nytt hadde sjanser. Så ble vondt til verre for Münster da Simon Scherder spilte ballen med hånden i eget felt, fikk sitt andre gule og Álvarez konverterte straffen. Unntatt en siste sjanse for Münster skjedde det lite deretter. Osnabrück leder foreløpig serien med elleve poeng, Münster har ni.

1. FC Kaiserslautern – Karlsruher SC 0-0

I lørdagens andre derby ble det ingen scoringer, selv om begge lag hadde gode muligheter. Karlsruhe hadde mange sjanser i første omgang, særlig i løpet av det siste kvarteret før pausen.

I det første kvarteret etter pausen, derimot, var Kaiserslautern best og hadde noen muligheter. Kampens siste sjanse Karlsruhe på overtid, men til slutt endte kampen uten scoringer. Kaiserslauterns har dermed kun fem poeng etter like mange kampet og ligger langt bak sine egne krav. Karlsruhe har sju poeng.

VfR Aalen – TSV 1860 München 1-4

Allerede til pausen ledet 1860 fortjent 2-0. Bortelaget var best og hadde flest sjanser. Nico Karger fra kort hold og Alessandro Abruscia etter en fin overgang sørget for gjestenes ledelse.

I andre omgang var det på nytt Abruscia som scoret: Denne gangen havnet et frispark fra 35 meter i mål. Mart Ristls heading et kvarter før slutten kunne sørget for spenning, men kort tid etter ble VfR-spilleren Marian Sarr utvist med sitt andre gule. Efkan Bekiroglu stod for kampens siste scoring. 1860 har nå sju poeng, tre mer enn Aalen.

SV Wehen Wiesbaden – SpVgg Unterhaching 1-2

Wehen tok ledelsen etter kun seks minutter da Daniel Kyereh scoret. Wehen tok styringen og hadde noen flere muligheter. Unterhaching var harmløse i første omgang.

Etter pausen fortsatte kampen først i samme bane. Først etter at målscoreren Kyereh fikk sitt andre gule tjue minutter før slutt, tok Unterhaching kontroll. Stefan Schimmer og Stephan Hain scoret i løpet av kampens siste kvarter og snudde kampen med sine mål. Unterhaching har like mange poeng som Osnabrück (elleve), mens Wehen (fire) ligger i tabellens nedre halvdel.

Hansa Rostock – Würzburger Kickers 0-4

Würzburg presset høyt og skapte dermed problemer for Rostock. Hendrik Hansen scoret etter et hjørnespark og sendte bortelaget i føringen. Mens Würzburg hadde enda en god mulighet, lyktes Rostock ikke å bli farlige.

Rett etter pausen økte Simon Skarlatidis, men deretter var det plutselig Rostock som hadde muligheter og blant annet traff stolpen. Mens Rostock var sterkest scoret Janik Bachmann og avgjorde kampen. Orhan Ademi scoret dagens siste mål. Etter sesongens første seier har Würzburg nå seks poeng og dermed like mange som Rostock.

Energie Cottbus – SV Meppen 1-1

Cottbus tok ledelsen etter et kvarter da Fabio Viteritti scoret på et straffespark. I det følgende hadde Meppen en del muligheter, men lyktes ikke med å score.

I andre omgang fortsatte Meppen å jakte utligningen og klarte å score. Nico Granatowskis skudd fra 30 meter traff tverrliggeren og havnet bak linjen. Hverken dommeren eller assistentdommeren så ballen i mål, og dermed holdt Cottbus på ledelsen. På siste minutt av overtid ble Meppens fortjente scoring ikke annullert: Granatowski stusset ballen i mål og sikret Meppen sitt femte poeng denne sesongen. Cottbus har tre poeng mer.