Pangstart for Mons Ivar Mjelde og FFK

877

Fotballbyen Fredrikstad har igjen fått tilbake troa på OBOSliga spill neste sesong, nesten 4700 tilskuere hadde møtt opp for å se «nye» FFK i aksjon og for en festfotball publikum ble servert.

Fredrikstad har slitt hele sesongen med å score mål, før dagens kamp hadde FFK kun scoret 14 mål og sluppet inn 26, i dag kunne laget plusse på 5 mål til den rette veien. Tidligere denne uken ble det klart at Jan Halvor Halvorsen måtte gå etter å ha mislyktes totalt som FFK trener, redningsmann Mons Ivar Mjelde ble hentet inn og for en jobb treneren har gjort på få dager. I dag var det riktignok bunnkollega Ullensaker/Kisa som stod på motsatt banehalvdel, men Fredrikstad vartet opp med festfotball og spilte ut Kisa så til de grader.

I det man satte foten inn på Fredrikstad stadion kunne man merke forskjellen, stadion var fylt opp med flere tilskuere enn på lenge, supporterne som var spente, det ble spilt FFK sanger og man kunne nesten tro at man var tilbake i 2003 da Knut Torbjørn Eggen var trener. Sånne tilstander var det på stadion ikveld.

Men tilbake til kampen, det var FFK som tok kommandoen fra start og det skulle ikke gå mer enn 5 minutter før den første scoringen satt: Brice Wembangomo kommer oppover på høyrekanten og får lagt inn, ballen går gjennom hele feltet men havner tilslutt hos Ulrik Flo som er iskald og setter ballen i mål, dermed leder Fredrikstad 1 – 0 på stadion.

Etter 15 minutter får Fredrikstad en corner som Håvard Åsheim går opp for å ta, ballen blir slått inn men McDermott får frispark etter som han blir angrepet av en FFK spiller. Fire minutter senere er Ull/Kisa på tur fremover, Nicolay Solberg er med fremover og får lagt inn fra venstre, der står Aas ventende men headingen hans går langt over målet. Så etter 22 minutter er det Fredrikstads tur, Ludvig Begby får ballen og fyrer men keeper er med og redder ballen til corner, på den påfølgende corneren ender ballen tilslutt hos Åsheim som fyrer løs, men ballen går i tverra og ut.

Etter 36 minutter er Fredrikstad frempå igjen, Ulrik Flo får ballen og er på vei ut av feltet igjen, der blir han felt og FFK får straffespark. Erik Tønne skritter opp får å ta det og setter ballen sikkert høyt i målet og dermed øker Fredrikstad sin ledelse. Fredrikstad fortsetter å presse og Ludvig Begby, som er banens beste, prøver seg gang på gang men McDermott er med på notene og redder gang på gang. Så etter 43 minutter får FFK en ny straffe: Roger Risholt, som gjør comeback i dag med stor bravur, kommer på overlapp og får lagt inn. Der står Ulrik Flo og header, men ballen blir slått ut i feltet igjen, der står Ludvig Begby klar og blir dyttet i ryggen. Denne gangen er det Sanel Kapidzic som skal ta straffen, han også skritter opp og gjør seg klar, og også han skyter høyt midt i målet og dermed leder Fredrikstad for første gang på lenge 3 – 0 på stadion før pausetid. 3 – 0 står seg også til pause, og Fredrikstad blir løftet opp og fremover med trampeklapp på stadion. Ullensaker/kisa på lurer på hva som i all verden har skjedd med Fredrikstad og hva møtte de på nå?

Så 2 minutter ut i 2 omgang så er det Kisa sin tur til å prøve seg, Nicolay Solberg får snudd seg på 16 meteren og skyter men skuddet går utenfor målet. Så etter 54 minutter så blir Roger Risholt byttet ut for Patrik Karoliussen, han blir klappet av med trampeklapp og sangen: Det er Roger Risholt, Roger Risholt er vår… Fullt fortjent og Risholt svarer med å vise knyttnevnen opp i været. Solid comeback og solid spilt av midtbaneterrieren i dag.

Etter 56 minutter er Ull/kisa frempå ved en corner, Krogstad legger ballen inn til en medspiller som får headet, men ballen blir reddet av Per Morten Kristiansen. Etter 60 minutter får Fredrikstad en ny corner.  Håvard Åsheim får lagt ballen inn, men Straith header rett på McDermott, ballen spretter ut til Sanel Kapidzic som kan fyre og ballen går i mål, Fredrikstad leder 4 – 0 på stadion!

Etter 71 minutter så er det Ullensaker/Kisa som får sin første scoring, Krogstad får frispark på 25 meter og mur og alt blir stilt opp. Han gjør seg klar og fyrer løs og ballen fyker forbi muren og rett i mål. Per Morten Kristiansen er sjanseløs og Kisa reduserer til 1 – 4. To minutter senere er det FFK som er i angrep, Ulrik Flo prøver seg på skudd fra 22 meter ca, men ballen går langt over målet.

Så etter 91 minutter, etter en periode med lite sjanser og stolpeskudd fra Moustapha Ndaiye etter corner, skal det smelle igjen på Fredrikstad stadion. Brice Wembangomo setter på turbofarten sin på kanten og fosser fremover, han runder Ull/kisa sin back og får lagt ballen inn til Ndaiye som bare enkelt kan sette ballen i mål. 5 – 1 og nå skal det mye til at Ull/kisa kan snu dette på 3 minutter. Tillegsstiden ebber ut og Fredrikstad tar sin største seier i årets sesong. Ull/kisa som også ligger på nedrykksplass ble nedsablet på Fredrikstad stadion, og redningsmann Mons Ivar Mjelde fikk en pangstart på sin FFK karriere. Men det må fortsatt jobbes på, neste kamp er borte mot KFUM Oslo, en vanskelig kamp som FFK må vinne for å holde seg ajour med de lagene som ligger på sikker plass. I dag tok de skalpen på Ull/kisa og det var et helt annet lagt som kom utpå stadionmatta i dag, med en heltent Roger Risholt på midten, to spisser på topp som gjorde jobben sin bra og en trener som var ivrig på sidelinjen vant Fredrikstad tilslutt 5 – 1.

Fornøyd Roger Risholt

Det var en strålende fornøyd Roger Risholt vi I fotballnerd.no pratet med idag, til oss kunne Risholt fortelle dette:

– Idag synes jeg at det fungerte utmerket, vi kjørte en ny spillerstil i 4 – 4 – 2, og fikk nye spillere inn i ellveren våres. Det her ble en drømmeaften forklarte midtbaneterrieren før han fortsatte:

– Vi var outstanding, det var deilig å få spiller igjen og det her er en sjanse jeg har venta lenge på. Det var utrolig viktig at vi fikk den her starten og viktig at jeg fikk vist at jeg fremdeles er en nyttig spiller, avsluttet Risholt.

Fredrikstad stilte med disse 11 i en 4 – 4 – 2 formasjon:

Per Morten Kristiansen

Brice Wembangomo – Adam Straith – Shola Akinyemi – Erik Tønne

Kristian Brix – Håvard Åsheim – Roger Risholt – Ludvig Begby

Ulrik Flo – Sanel Kapidzic

Banens Beste: Ludvig Begby – Ungutten jobbet og løp og løp. Manglet bare scoringen idagens kamp.