Poengdeling mellom Hertha Berlin og Borussia Dortmund

168

Det ble poengdeling i helgens første kamp mellom Hertha Berlin og Borussia Dortmund, i en kamp hvor gjestene var uten sin toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang da lagene spilte 1-1.

Hjemmelaget måtte klare seg uten klubbens førstekeeper Rune A. Jarstein som pådro seg lårskade under oppvarming. I hans fravær måtte han se Thomas Kraft vokte buret til hjemmelaget. Også gjestene manglet en viktig spiller i form av Pierre-Emerick Aubameyang, som ikke ble tatt med i troppen til kampen. Det var et hjemmelag som hadde noe å revansjere etter tapet mot VfB Stuttgart forrige helg.

Det ble en god start for Skjelbred & co, som tok ledelsen tidlig i den andre omgangen ved Davie Selke. Hjemmelaget var svært nære ved å øke ledelsen ved Salomon Kalou som satt ballen bak Bürki, men målet ble korrekt avblåst for offside.

Gjestene fra Dortmund gjorde et bytte midt i andre omgangen ut gikk Mario Götze og inn kom svenske Alexander Isak. Det svenske stortalentet herjet med forsvaret til Hertha. Hvor han også var involvert i Dortmunds utligning i det 71. minuttet da Japaneren Shinji Kagawa headet ballen bak Kraft. Svenske Isak kom til flere store sjanser i løpet av sluttminuttene og var veldig nær å bli matchvinner for gjestene, med et skudd som traff tverrliggeren i det 87. minuttet.

Borussia Dortmund ligger før resten av helgens kamper på en tredjeplass. Hertha Berlin ligger på en 11.-plass.