Poengdeling mellom VfB Stuttgart-Fortuna Düsseldorf

117

VfB Stuttgart målvakten sto som en vegg mot Fortuna Düsseldorf.

VfB Stuttgart må fremdeles vente på sin første seier før sesongen i Bundesliga. Etter at de to lagene spilte 0-0 i fredagskampen. Mye av æren skal tilskrives hjemmelagets målvakt Ron-Robert Zieler var i det umulig hjørnet, og sørget for at det ble målløst. Gjestene fra Dusseldorf hadde en rekke muligheter til å avgjøre kampen, med et halvt dusin klare sjanser, ville seieren til gjestene vært svært fortjente. Men det skulle ikke bli slikt.

Første omgangen var svært dårlig. Gjestene lå veldig kompakt bakover, og forsøkte seg ved flere anledninger. Både Benito Raman og Jean Zimmer fra gjestene klarte ikke å få ballen bak Zieler. Hjemmelaget fikk også to store sjanser i løpet av første omgangen. Den første Düsseldorf forårsaket keeper Michael Rensing når han droppet et ufarlig skudd fra Chadrac Akolo, men verken Mario Gomez eller Nicolas Gonzalez kunne gjøre noe med gaven (34). Fem minutter før pause, Gomez dukket opp etter Gonzalez-kant på foran mål, men skuddet gikk fra fem meter ved siden av den.

Etter hvilen ble gjestene mer effektive, og mindre redd. Og de hadde flere store sjanser i andre omgangen. Fortuna Düsseldorfs Kaan Ayhan mislyktes i et volley-forsøk fra tre meter. Etter en god time prøvde Marvin Ducksch et triks, men han fant også sin herre i Zieler.

Ti minutter før slutt Zieler måtte vise en fantastisk refleks Benjamin PAVARD hadde forandret retning et skudd av Alfredo Morales inne i nærmeste hjørne, men keeperen ryddet så bare ved foten hans. Og i det 87. minutt var VfB-målvakten igjen etterspurt, da han fisket en massiv Ayhan-header fremdeles fra høyre hjørne. VfB imidlertid Gonzalez-header var knapt noe å bli sett i hele andre omgang ned til en ufarlig – åpenbart ikke nok til å tjene tre poeng mot nyopprykkede.