Polsk seier i nabooppgjøret

178

Polen vant 1-0 over Ukraina i siste gruppespillkamp og tok seg dermed videre som gruppetoer.

Ukraina var allerede som eneste lag i mesterskapet utslått før siste kamp i gruppespillet. Likevel var motivasjonen på topp før siste kamp mot naboene Polen. Ukraina må sies å ha vært et av lagene som har skuffet mest, og å forlate mesterskapet i null poeng og null scoringer var ikke ønsket. Polen ble derimot for sterke og vant til slutt 1-0 og møter Sveits i 8-dels finalen.

Polen startet også kampen klart best, og hadde allerede før det var passert fem minutter hatt to store sjanser hvor de kunne tatt ledelsen. Den første anført av Milik, mens stjernen Lewandoski sto for den andre, men mål ble det ikke. Ukraina hadde på ingen måte tenkt å gjøre dette enkelt for Polen, og var farlig frempå flere ganger, men det stod 0-0 til pause.

I pausen kom Jakub Baszczykowski inn for Piotr Zieliski. Det var også han som ti minutter ut i andre omgang satte kampens eneste mål. Da han etter en corner dro av en ukrainsk spiller og limte ballen i vinkelen med feil fot. Dermed 1-0. Det var også Polen som styrte videre og hadde flere muligheter til å øke ledelsen og dermed true Tysklands posisjon på toppen av gruppen. Mot slutten var det derimot Ukraina som viste stor moral og virkelig kjempet for å få med seg både mål og poeng i mesterskapet, men Polen stod godt unna og vant 1-0. De slapp heller ikke inn mål i gruppespillet, noe kun Tyskland og Italia har gjort før dem. En sterk prestasjon av et polsk lag som har vist at de absolutt er en liten outsider i dette mesterskapet. Nå venter Sveits i neste kamp, en kamp Polen fort kan finne på å vinne, og dermed også spille kvartfinale senere i mesterskapet.