Portugal med sjansesløseri

237

Portugal spilte svakt mot «lilleputt» Island i forrige runde og klarte bare uavgjort 1-1, mens Østerrike tapte fortjent 0-2 mot Ungarn i Runde 1. I runde 2 derimot, møttes disse to landslagene hverandre til dyst på Parc des Princes i Paris. Stadionen der Zlatan Ibrahimovic har brilliert de siste årene, skulle nå Cristiano Ronaldo prøve å sende Portugal på god vei til å gå videre til slutspillet i EM.

Første omgang var enveiskjøring tvers igjennom. Portugiserne hadde flere enorme sjanser der de kunne gått opp i ledelsen. Den tidligere Manchester United spilleren Luis Nani hadde to sjanser tidlig i omgangen. Først ved å dra seg gjennom forsvaret til Østerrike, men så for å avslutte svakt og enkelt for keeper Robert Almer. Mulighet nr. 2 derimot var Almer sjanseløs på, når Nani stiger til værs og stanger ballen i stolpen etter et hjørnespark fra Joao Moutinho etter 30 minutter. Portugals høyreback Vieirinha hadde også en stor sjanse, når han fyrer av et skudd fra utenfor 16-meteren. Ballen går imidlertid en halvmeter utenfor målet tol Almer. Portugal fikk også en stor sjane ved kaptein og stjernespiller Cristiano Ronaldo når han får et innlegg inn på 5 meter. Ronaldo så ikke ut til å ha finpusset sikte sitt før kampen, og  også denne ballen går en halvmeter utenfor målet til Østerrikets målvakt. Omgangens siste sjanse derimot kommer helt mot spillets gang, når Østerrike får et frispark på høyreside av 16-meterboksen. David Alaba fyrer av et bra skudd som Rui Patricio ikke har nubbesjans på, men heldigvis for den portugisiske keeperen redder høyreback Vieirinha på streken. 0-0 til pause på Parc Des Princes.

Robert Almer kan godt sies å være banens beste etter kveldens kamp mot Portugal. Østerrikets keeper spilte en fenomenal kamp ikveld.

2. omgang fortsatte i samme retning som første omgang. Portugal styrer kampen og kommer til flere sjanser. Etter 55 minutter smeller det fra distanse fra Ronaldos venstreben. Ballen er i ferd med å snike seg ned i nærmeste hjørne i en enorm hastighet, men Robert Almer spiller en fenomenal kamp og redder på samme nivå som han gjorde de første 45. Det påfølgende hjørnesparket havner igjen hos Portugals kaptein som stiger voldsomt høyt og stanger ballen på mål, men igjen står Robert Almer i veien for Ronaldo &co. Etter 77 minutter blir Ronaldo lagt i bakken i straffefeltet og dommer Nicola Rizzoli dømmer straffespark til Portugal. Kapteinen går selv opp for å ta det, og kunne ved dette straffesparket sette rekort for EM. Han kunne nemlig bli den første spilleren til å score i 4 europamesterskap på rad. I tillegg kunne han score i sin 128. kamp som Portugal spiller. 1 mer kamp enn legenden Luis Figo. Presset blir imidlertid for stort for selv en spiller som Cristiano Ronaldo som setter straffesparket i stolpen etter å ha sendt Robert Almer feil vei.

Robert Almer storspilte hele kampen og slapp ikke inn et eneste mål, selv om Portugal hadde totalt 24 avslutninger, hvorav 6 av dem var på mål. Etter 85 minutter trodde imidlertid Ronaldo han endelig hadde slått hull på nullen til Østerrike når han stiger til værs på et frispark og stanger baller i mål bak Robert Almer. Dessverre for portugiserne hadde linjedommer vært oppe med flagget og vinket Ronaldo av for offside. En helt korrekt avgjørelse av italieneren. Dommeren blåser til slutt av kampen. 0-0.

Ronaldo var veldig misfornøyd med seg selv etter å ha brent straffesparket som ville vært veldig viktig for en kvalifisering til utslagsrundene.

Portugal står nå med 2 poeng etter to kamper, mens Østerrike står med 1 poeng etter samme antall kamper. Om Portugal skal gå videre nå må de slå Ungarn som har imponert så langt i gruppespillet og tatt 4 poeng, selv om de måtte slite i dag mot Island som også står med 2 poeng. Ungarn og Island spilte uavgjort 1-1 tidligere idag. Kampreferatet til den kampen kan du lese her.